Joel Kinnaman: "RoboCop is geen pure remake"

De hoofdrolspeler vindt dat regisseur José Padilha niet voor de makkelijke weg heeft gekozen.

Over een paar maanden kunnen we kijken naar een kersverse Robocop, geregisseerd door José Padilha en met in de hoofdrol Joel Kinnaman. Laatstgenoemde sprak met SFX Magazine en ging onder meer in op de manier waarop hij in de cast is terechtgekomen.

“Toen ik voor het eerst vernam van een RoboCop remake, dacht ik: 'Die zie ik ooit wel een keertje, maar ik hoef er zelf niet zo nodig in te spelen.' Maar toen hoorde ik dat de film werd geregisseerd door José Padilha en dat wekte meteen mijn interesse. José heeft er hard voor gevochten om iets te maken met een bepaald perspectief, zowel in politiek als in filosofisch opzicht.”

Verder ziet Kinnaman de film niet als een pure remake.

“Het is een grote verantwoordelijkheid, vooral in een wereld waarin remakes voornamelijk worden gemaakt vanwege het geld. Maar met José aan het roer verdween de angst als sneeuw voor de zon. Het grootste eerbetoon dat je aan het origineel kan geven, is door het te beschouwen als een intelligente film. De nieuwe film moet vervolgens ook zo intelligent zijn, het volstaat niet om alleen maar terug te grijpen naar de grapjes en momenten uit het origineel. We hebben het gehouden bij een of twee knipoogjes naar de fans, maar we zien de film verder niet als een remake.”

Naast Kinnaman zijn er rollen voor Gary Oldman, Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Jackie Earle Haley, Jay Baruchel en Abbie Cornish. RoboCop komt in Nederland uit op 13 februari 2014. De trailer:



NieuwsFilm

meest populair