Opnames 'Fast & Furious 7' moeten in januari verder

Het is de bedoeling dat Paul Walker wel in de film te zien is.

Jim Pedd 12 december 2013 10:25 in Algemeen
Op 4 december besloot Universal Pictures na de onverwachte dood van Paul Walker de productie van Fast & Furious 7 voorlopig stil te leggen. Volgens een nieuw bericht van The Hollywood Reporter, heeft Universal in de periode voordat de opnames stilgelegd werden al zo’n 150 miljoen dollar in de productie gestoken. Geen wonder dus, dat het de bedoeling is om begin volgend jaar door te gaan met de film.

Walker was nog maar halverwege zijn werk voor de film, en had deze weken nog veel opnames te doen. Volgens THR zal de studio naar een manier zoeken om de opnames die al gemaakt zijn te gebruiken in een nieuwe versie van de film.

Scenarist Chris Morgan werkt er op dit moment aan om het personage van Paul Walker op een passende manier uit de franchise te schrijven, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de scènes die al opgenomen zijn. Als hem dat slaagt, keert de rest van de cast en crew eind januari terug om de film af te maken.

Mocht het Morgan niet lukken om een passend afscheid te nemen, dan moet de verzekeringsmaatschappij van Universal, Fireman’s Fund, de schade op zich nemen. Dat zou dan de grootste schadeclaim ooit in de geschiedenis van Hollywood zijn.

Het is, concluderend, dus wel de bedoeling van Universal om een zevende film uit te brengen in de franchise. Als het niet lukt om gebruik te maken van de scènes die al opgenomen zijn, dan wordt de film opnieuw opgenomen. Verder blijkt uit het bericht van THR dat er ook al een achtste film gepland is.

NieuwsFilm