Blu-Ray Review: The Lone Ranger

Prima Blu-Ray uitgave van deze mager ontvangen Disney-western.


Regie: Gore Verbinski | Cast: Johnny Depp (Tonto), Armie Hammer (John Reid), William Fichtner (Butch Cavendish), Tom Wilkinson (Cole), e.a. | Speelduur: 149 minuten | Jaar: 2013 | Bioscooprelease: 8 augustus 2013 | Retail release: 11 december 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Engels | Aantal Discs 1 x Blu-Ray | Distributeur: Walt Disney Studios Home Entertainment | EAN: 8717418414290 | FilmTotaal.nl recensie

Na drie vermakelijke en vooral financieel succesvolle Pirates of the Caribbean-films - en de uiterst geslaagde samenwerking bij de geprezen animatiefilm Rango onder studio Paramount Pictures - bundelden regisseur Gore Verbinski en acteur Johnny Depp weer met de krachten met Walt Disney om het western-genre een impuls te geven met een moderne film rond de western-held The Lone Ranger. Met een prima cast en uiteraard de creatieve Verbinski was dit ook helemaal geen verkeerde keuze. De productiefase beloofde echter al niet veel goeds, aangezien er een productiestop door Walt Disney werd ingelast. Regisseur Verbinski vroeg namelijk om steeds meer budget en het vertrouwen in het project werd er niet beter op, aangezien Disney in de afgelopen jaren al meer big budget-titels (financieel) zag falen: Sorcerer's Apprentice (2010), Prince of Persia (2010) en John Carter (2012). Uiteindelijk kostte het visuele spektakel, wederom met een geschminkte rol voor Depp, mogelijk zelfs zo'n $250 miljoen om te maken. De critici waren alles behalve positief over The Lone Ranger en in de States opende het - daardoor - met nog geen $30 miljoen. Het enige financiële lichtpuntje voor de Disney-western is dat de mondiale bioscoopbezoekers - die de afgelopen jaren flink in aantal zijn gegroeid - de film nog enigszins oppakten en het op zich nog best goed waardeerden. De uiteindelijk recette van zo'n $260 miljoen zet de film wel in het rijtje grootste flops van 2013. Onlangs verscheen een nette Blu-Ray-uitgave in het schap.

SYNOPSIS & TRAILER
In The Lone Ranger vertelt de indiaanse krijger Tonto (Depp) over de talloze verhalen van de gemaskerde held John Reid (Hammer). John Reid is een man van de wet, getransformeerd tot een legende van rechtvaardigheid. Deze twee tegenpolen worden door het lot samengebracht en moeten leren hun krachten te bundelen om corruptie te bestrijden en hebzucht tegen te gaan.

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes is The Lone Ranger flink "Rotten" met 31%. De IMDb noteert een heel veel betere 6,6 bij ruim 90 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de Disney-western met een nog iets betere 6,9 (Stem zelf). FT recensent Michelle Iwema gaf 2,5 ster naar aanleiding van haar recensie.
Een reactie van FT-bezoeker Johnwayne: ...De film is niet perfect, soms een beetje onevenwichtig, maar dient zonder meer op het grote scherm gezien te worden. De shitstorm die deze film van de critici heeft gekregen is zeer onterecht. 'The Lone Ranger' verdient een groot publiek.
Het productiebudget van The Lone Ranger bedroeg zo'n $215 miljoen tot $250 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een magere $29,2 miljoen en eindigde op een bedenkelijke $89,3 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een veel betere maar nog steeds te magere $260,5 miljoen. De opbrengst in de Nederland was verdienstelijk met $3,1 miljoen.

BLU-RAY & EXTRA'S
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van The Lone Ranger. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving van de cover van deze Blu-Ray uitgave is een uitgave van de redelijke eerste echte filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



Deleted Scenes | Armie's Western Road Trip | Becoming a Cowboy | Riding the Rails of 'The Lone Ranger' | Bloopers
Deze Blu-Ray uitgave van The Lone Ranger bevat een dik half uur aan extra's. Naast een aantal nog best vermakelijke bloopers en verwijderde scenes, is vooral de het videodagboek Armie's Western Road Trip, van circa een kwartier, fraai. Ook de andere twee extra zijn best aardig, aangezien we onder meer zien hoe de cast werd getraind om bijvoorbeeld overtuigend paard te rijden en de cowboy uit te hangen. Niet enorm veel extra's, wel erg netjes.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Het beeld ziet er voortreffelijk uit. De scherpte spat van het scherm af en dit is duidelijk een schijf die High Definition een goede naam geven. Ook de kleuren zien er zeer netjes uit en in geen geval vallen details weg. De fraaie DTS-HD 7.1 geluidstrack maakt het avonturenspektakel af, aangezien er voldoende actiescènes zijn onder begeleiding van prima muziek. Ook op dit punt een prima schijf.

CONCLUSIE
The Lone Ranger is lang niet zo slechts als de critici lieten doorschemeren. Een hoogvlieger is het echter ook niet, aangezien het met een speelduur van 2,5 uur te langdradig is en de humor niet altijd even goed uit de verf komt. Al met al verdiende deze zoveelste samenwerking tussen Verbinski en Depp - die wederom een prima rol heeft - net even wat betere kritieken en misschien ook wel een betere score aan de bioscoopkassa. Een feit blijft wel dat deze "moderne Wild Wild West" een van de grootste flops van 2013 is en misschien wel aller tijden.
Deze Blu-Ray uitgave van The Lone Ranger wordt - zeker voor Disney begrippen - misschien wat basic aangeboden. De extra's en de beeld- en geluidskwaliteit zijn echter van prima kwaliteit! Een van de betere schijven van 2013, dat dan weer wel.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze single disc Blu-Ray uitgave van The Lone Ranger is er een 1 disc Dvd uitgave verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de Walt Disney Studios Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair