Italiaanse posters '12 Years a Slave' verwijderd na controverse

Brad Pitt en Michael Fassbender werden onrechtmatig aangeprezen als hoofdrolspelers van de dramafilm.

Afgelopen week was er nogal wat ophef over de Italiaanse filmposters van 12 Years a Slave, die vanaf begin 2014 in de meeste Europese landen zal gaan draaien. Na beschuldigingen van racisme, verklaarde Summit Entertainment het volgende: ''Summit Entertainment doet onderzoek naar en neemt onmiddellijke actie naar aanleiding van de distributie van posters die niet ter goedkeuring zijn voorgelegd. De posters die momenteel nog in Italiaanse bioscopen hangen, worden verwijderd.''

Op de posters in kwestie worden Brad Pitt en Michael Fassbender aangeprezen als de hoofdrolspelers van de film, terwijl de echte ster, Chiwetel Ejiofor, letterlijk in een hoekje wordt geduwd. In werkelijkheid spelen Fassbender en vooral Pitt relatief kleine rollen in de film. Je kunt de posters hieronder bekijken.



In de film, gebaseerd op de autobiografie van Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) uit 1853, wordt een vrije zwarte man uit New York ontvoerd en verkocht aan slavenhandelaars. Solomon krijgt te maken met vele brutaliteiten (voornamelijk veroorzaakt door een vreselijke slavendrijver gespeeld door Michael Fassbender), maar ook door daden van goedheid uit onverwachte hoek. Hij moet niet alleen vechten voor zijn leven, maar ook proberen zijn gevoel van eigenwaarde te behouden.

Het script van 12 Years a Slave werd geschreven door Steve McQueen (die ook regisseert) en John Ridley en de imposante cast bestaat naast Ejiofor en Fassbender uit acteurs zoals Paul Dano, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti en Michael Kenneth Williams.



NieuwsFilm

meest populair