Jamie Foxx over kritiek op Electro in 'The Amazing Spider-Man 2'

Foxx vindt dat de fans moeten wachten met hun oordeel tot de uiteindelijke film verschijnt.

Jamie Foxx sprak onlangs met Empire over zijn rol als Electro in The Amazing Spider-Man 2 en onthulde daarbij dat verschillende looks werden uitgeprobeerd, waaronder enkele waarbij ''nog meer blauw kwam kijken''.

Het uiteindelijk gekozen uiterlijk werkte niet alleen het beste, maar bracht de aanbrenging van make-up op het lichaam van de acteur terug van vier uur naar 90 minuten. Foxx gaf ook aan dat hij het personage met opzet serieus heeft gespeeld, zonder grappige one-liners. Aldus Foxx:

''Ik wilde geen grappige Electro. Er waren zinnen waarvan ik vond dat hij ze niet moest zeggen... deze man is kwaad. Hij is kwaad op de goden. Hij gebruikt Spider-Man als een excuus om zijn kwade kant te laten zien. De stem van Electro is geïnspireerd op de stemmen van Clint Eastwood en Alec Baldwin. Twee fantastische fluisteraars.''

Daarbij gaf Foxx ook zijn mening over de kritiek van fans op zijn casting:

''Vroeger wachtten mensen nog met hun mening tot ze de film zagen. Nu is het van: 'Ben Affleck is Batman?! Hoe durf je!!' Dat gaat toch helemaal nergens over. Deze blogs vinden niks goed. Ze waren ook niet blij met Christian Bale en Heath Ledger, tot ze de film zagen! Je moet er dus gewoon niet te veel aandacht aan geven.''

The Amazing Spider-Man 2 werd net als het eerste deel geregisseerd door Marc Webb. Peter Parker en Gwen Stacy worden wederom gespeeld door Andrew Garfield en Emma Stone. Nieuwe castleden zijn Jamie Foxx als Electro/Max Dillon en Paul Giamatti, die de rol van schurk Rhino op zich neemt. De film staat gepland voor mei 2014.

Bekijk hieronder ook de spectaculaire trailer van de film:



NieuwsFilm

meest populair