Beschrijving karakterontwerpen 'Teenage Mutant Ninja Turtles'

De beroemde schildpadden zullen er voor het grootste gedeelte zeer herkenbaar uitzien.

We hebben al een hoop setfoto's gezien van acteurs in mo-cap suits die de Teenage Mutant Ninja Turtles spelen. Maar hoe gaan ze er daadwerkelijk uitzien? Hoewel we naar alle waarschijnlijkheid een paar maanden moeten wachten op officiële foto's, is er wel een gedetailleerde beschrijving gelekt van de actiefiguren die gebaseerd zijn op de filmpersonages. Dit zou dan ook een accurate beschrijving moeten zijn van wat we op het witte doek voorgeschoteld gaan krijgen.

Volgens de bron van de beschrijving hebben alle vier de schildpadden hun respectievelijke bekende wapens en zien ze er traditioneel uit. Ze hebben wel 'minder textuur' dan de Turtles uit de jaren '90-films. Ook zouden de vier er ietwat 'gebukt' bijlopen, iets wat ook al opviel op de setfoto's. Een nieuw gegeven is dat elk van de Turtles een ander fysiek voorkomen zou hebben. Raphael zou de meest gespierde van het stel zijn, gevolgd door Leonardo. Donatello zou een 'slanker, afgetraind' uiterlijk hebben en Michaelangelo zou de kleinste van het stel zijn. En, niet geheel onbelangrijk; de vier tienerschildpadden dragen elk hun eigen vertrouwd gekleurde masker.

Meester Splinter zou volgens de bron ook een vrij traditioneel ontwerp volgen, met een snor in de stijl van Fu Manchu en zijn haar in een soort knotje. Daarbij draagt hij 'ietwat gescheurde samuraikleiding met een bovenstuk dat blauw met gouden accenten is en blokkige sandalen.

Het personage dat het meest opzienbarend klinkt qua uiterlijk en dus ook het meest afwijkt van zijn bekende ontwerp, is Shredder. Volgens de bron heeft het personage een pak waar 'aan alle kanten scherpe punten uitsteken' en dat hij 'van hoofd tot teen is bedekt in een metaal pantser en messen'. De helm zou wel enigszins vertrouwd zien, maar over het algemeen zal het uiterlijk van Shredder waarschijnlijk met de nodige kritiek te maken krijgen.

Teenage Mutant Ninja Turtles wordt geregisseerd door Jonathan Liebesman en de hoofdrollen zijn weggelegd voor Alan Ritchson als Raphael, Jeremy Howard als Donatello, Pete Ploszek als Leonardo, Noel Fisher als Michelangelo, Megan Fox als April O'Neil, Will Arnett als Vernon Fenwick, William Fichtner als Shredder en Danny Woodburn als Master Splinter.

Teenage Mutant Ninja Turtles draait vanaf augustus 2014 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair