Katee Sackhoff solliciteert naar rol in 'Star Wars'

Maar ze zou ook graag Harley Quinn spelen, en Wonder Woman.

Als je een science fiction fan bent, dan zal de naam Katee Sackhoff vast een belletje doen rinkelen. De actrice sprak met TotalFilm en vertelde daarin over haar grootste dromen. Zo wil ze bijvoorbeeld een spinoff voor haar personage in de Riddick-films. Ook spreekt ze over Batman, Wonder Woman en Star Wars.

Allereerst werd haar gevraagd naar een strippersonage dat ze graag wilde spelen. ”Ik zou graag Wonder Woman spelen. Ik herinner me auditie te hebben gedaan voor de Wonder Woman televisieserie, maar kreeg toen te horen dat ik daar niet het goede type voor was. Maar als ik haar beste vriend wilde spelen, kon ik daar gerust auditie voor toen. Toen dacht ik: ‘Je hebt duidelijk mijn werk niet gezien!’”

Naast die droom, zou Sackhoff graag Harley Quinn in de Batman-films spelen. ”Ik houd ervan me in te leven in de slechterik, en te proberen te begrijpen waarom ze doen wat ze doen. En waarom ze zo zijn geworden uiteraard. Je kunt haar en de Joker lang niet altijd begrijpen en dat maakt ze veel interessanter vind ik.”

Maar ook de Star Wars-franchise trekt haar wel. ”Star Wars betekende alles voor me, toen ik opgroeide. Ik bedoel, het was de eerste keer dat ik drie films zag die min of meer bij elkaar hoorden. Het was geweldig om te leren begrijpen wat een trilogie is. Ik zou… Het sneue is, ik wilde nooit Prinses Leia zijn, maar juist Han Solo! Ik voel me gewoon nooit aangetrokken tot typisch vrouwelijke rollen… Mocht J.J. luisteren: ik zou zelfs een rots spelen in de Star Wars films. Ze zijn fantastisch, hij is een goede keus als regisseur en ik ben benieuwd om te zien wat er in die wereld gebeurt.”



NieuwsFilm

meest populair