Kevin Feige over waarom Ultron de slechterik van 'Avengers 2' is

En hij gaat in op de personages Quicksilver en Scarlet Witch.

Marvel studiobaas Kevin Feige sprak recentelijk met SFX over The Avengers: Age of Ultron. Tijdens dat interview ging hij uitgebreid in op de aankomende film. Allereerst vertelde hij over waarom Ultron gekozen is als slechterik:

”Joss Whedon had een geweldig idee voor het personage en hoe hem te gebruiken om de Avengers weer bij elkaar te brengen,” aldus Feige. ”Hij was een van onze favorieten. Joss en ik werkten aan de productie van de eerste Avengers-film en hadden toen al gesprekken over Ultron. En hoe hij zou ontstaan, en hoe hij bij ons Cinematic Universe past.”

De titel van de film is niet verbonden aan de strips: ”We wilden niet gewoon een ‘2’ na Avengers zetten, dus waren op zoek naar een ondertitel. Een van de mogelijkheden was Age of Ultron, en dat is toevallig dezelfde naam als onze stripboekenserie.”

Feige ging verder in op het casten van James Spader in de rol van Ultron. ”Ik heb James twee of drie jaar geleden ontmoet. Ik vond het toen al een geweldig idee om hem in ons universum te hebben, en in Joss’ versie van Ultron vonden we uiteindelijk de juiste rol.”

Tot slot vertelde Feige nog over Quicksilver (Aaron Johnson) en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) in de film. ”Films moeten altijd goed uitgebalanceerd worden, dus er moeten niet teveel verhaalelementen zijn. Vooral als het aankomt op stripboekverfilmingen, trap je makkelijk in de val om teveel slechteriken te hebben. En in het geval van dit soort teamfilms, teveel helden te hebben. Maar Joss had een geweldig idee om de personages in de film te introduceren. Het gebeurt op een erg natuurlijke manier. En het past bij de traditie van de Avengers om zo nu en dan nieuwe personages toe te voegen aan het team.”

De film gaat in mei 2015 in première.



NieuwsFilm

meest populair