Nieuwe 'Django'-film met Franco Nero op komst

Het wordt de laatste film over het personage.

Bijna vijftig jaar nadat hij voor het eerst het personage speelde, zal Franco Nero nog eenmaal de scherpschutter Django spelen, in een film met de titel Django Lives. Nog maar net twee jaar geleden bracht Quentin Tarantino een film over het personage uit, Django Unchained. Daarin werd de legendarische scherpschutter gespeeld door Jamie Foxx, maar had Nero een cameo.

Er verschenen in vijftig jaar tijd meer dan dertig films in de franchise. Voor het eerst was dat in Django (1966), met Sergio Corbucci als regisseur. Daarna volgde in 1987 de film Django Strikes Again van regisseur Nello Rossati. De film uit ’66 was het startschot voor een franchise, waarin het personage door diverse acteurs gespeeld werd.

Nu komt er dus een nieuwe film waarin Nero de titelrol speelt. Django Lives speelt zich af in 1915, en de 71-jarige Nero speelt daarin een oudere versie van het personage. Hij werkt als Western-consultant voor Hollywood-studio’s, maar komt al gauw in de problemen.

Vorig jaar vertelde Nero nog over de film dat het een ”laatste hoofdstuk in Django’s verhaal” zou worden. De film wordt geregisseerd door Joe D’Augustine, en krijgt een budget van 5 miljoen dollar.



NieuwsFilm

meest populair