'Batman vs. Superman' verschijnt pas in 2016 [UPDATE]

De bomvolle filmzomer van 2015 is een titel armer.

De bomvolle filmzomer van 2015 is één van zijn grootste titels kwijt. Warner Bros. heeft namelijk hun superheldenfilm Batman vs. Superman met bijna een jaar opgeschoven naar de zomer van 2016. Dit meldt Variety.

De verplaatsing zou zomaar te maken kunnen hebben met de mogelijke plannen om de opvolger van de kaskraker Man of Steel back-to-back op te nemen met Justice League. In beide films moeten namelijk veel dezelfde gezichten voorkomen.

De film van regisseur Zack Snyder en met o.a. Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams en mogelijk Joaquin Phoenix stond aanvankelijk gepland voor 16 juli 2015, maar als het bericht van het betrouwbare Variety klopt, dan draait de veelbesproken superheldenfilm pas vanaf 6 mei 2016 in de bioscoop.

UPDATE: Het bericht is reeds bevestigd door Warner Bros. met als mededeling dat ze de filmmakers meer tijd willen geven om hun visie uit te werken: "the filmmakers time to realize fully their vision, given the complex visual nature of the story. The decision was made following the shift of the start of production to second quarter of this year."

Tevens is bekend geworden dat Warner op de oorspronkelijke datum van Batman vs. Superman het nieuwe Peter Pan avontuur Pan van regisseur Joe Wright hebben gepland. Zoals vermeld is Batman vs. Superman geprikt voor 6 mei 2016. Voor deze dag staat ook een nog onbekende project van Marvel Studios gepland. De kans is groot dat deze een nieuwe datum krijgt.



NieuwsFilm

meest populair