Producent: 'Transformers: Age of Extinction' absoluut geen reboot

Het is eigenlijk net Star Wars, zegt Lorenzo di Bonaventura.

Over een kleine zes maanden is Michael Bays Transformers: Age of Extinction al in de bioscopen te zien. Gek genoeg is er nog maar weinig bekend over de film. Toen deze werd aangekondigd, was producent Lorenzo di Bonaventura er vrij duidelijk over: het zou een reboot worden. Maar niet in de traditionele zin van het woord, bleek uit een later statement van Bay.

Nu gaat Di Bonaventura in op de film. ”Het is absoluut geen reboot. Eigenlijk is het wel een interessante vraag, hoe je de film dan zou moeten noemen. Op een bepaald niveau is het een voortzetting van de eerdere verhalen,” vertelde de producent. ”Het erkent in elk geval de gebeurtenissen die daarvoor plaatsvonden. Het erkent de vernietiging van Chicago, om maar wat te noemen. Dat is iets wat gevoeld wordt, zoals bijvoorbeeld 9/11.”

”De emotionele gevolgen daarvan spelen mee in de film. We hebben ook een compleet andere menselijke cast, die niets weet van hun voorgangers. Het is geen reboot, maar een voortzetting. Een voortzetting met een nieuwe cast en een nieuwe groep personages. Dat was een grote stap om te nemen,” ging Di Bonaventura verder. ”We missen onze vrienden waar we de vorige drie films mee maakten. Ze waren geweldig en zouden er vast meer hebben kunnen maken. Maar het voordeel hiervan is, dat het voelt als de eerste film. Er is een andere dynamiek, dan ik eerder in een film gezien heb. Ik ben erg benieuwd, en denk dat Star Wars dat ook een beetje gedaan heeft. Hoewel wat wij doen daar toch weer niet helemaal op lijkt.”

Rollen in Transformers: Age of Extinction zijn weggelegd voor Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Jack Reynor, Kelsey Grammer, Stanley Tucci en T.J. Miller. De film draait vanaf 10 juli in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair