Post-apocalyptische 'Y: The Last Man' komt er mogelijk helemaal niet

De film over een jongen die de enige man op Aarde is.

Vorig jaar werd Dan Trachtenberg nog aangenomen als regisseur van de film Y: The Last Man, maar die lijkt er nu niet te komen. In een interview met Comic Books Resources vertelde schrijver Brian K. Vaughn dat als New Line niet snel begint met de film, de rechten naar hemzelf en co-bedenker Pia Guerra terug vloeien.

"Ik heb begrepen dat de rechten op 'Y: The Last Man' voor het eerst in een decennium terug naar mij en co-bedenker Pia Guerra vloeien, als de geplande New Line verfilming niet snel begint met de opnames,” aldus Vaughn. ”Ik verwacht dat er binnenkort ‘Y’ nieuws is, wat er ook gebeurt.”

Er wordt al sinds 2002 gewerkt aan de verfilming van de comic. Die vertelt het verhaal van Yorick Brown. Hij is een jonge man, die samen met zijn capucijneraapje Ampersand, een catastrofe overleeft waarbij elk levend wezen met een Y-chromosoom om het leven komt. In een wereld waarin enkel nog vrouwen leven, gaat Yorick samenwerken met een regeringsfunctionaris, 355, om de waarheid achter de catastrofe te achterhalen. En waarom hij de enige overlevende is.



NieuwsFilm

meest populair