Philip Seymour Hoffman (46) overleden

De acteur overleed mogelijk aan een overdosis.

Philip Seymour Hoffman zou dood gevonden zijn in zijn appartement in Manhattan. De acteur zou naar verluidt zijn overleden aan een drugsoverdosis. Hij zou zelfs gevonden zijn met een naald nog in zijn arm.

Persbureau Reuters meldt dit op gezag van bronnen bij de politie. Helemaal zeker is de doodsoorzaak dus nog niet, al weten we wel dat Hoffman in het verleden al kampte met een drugsverslaving. Hij liet zich vorig jaar bijvoorbeeld opnemen in een afkickkliniek om zich te laten behandelen tegen een heroïneverslaving. Een vriend van hem kon hem niet bereiken en zou hem vervolgens rond half twaalf plaatselijke tijd gevonden hebben.

Philip Seymour Hoffman is vooral bekend om zijn rol in Capote uit 2005, waarvoor hij een Oscar won. Verder was hij drie keer genomineerd in de Oscar-categorie voor de beste mannelijke bijrol. Ook kreeg Hoffman drie Tony Award nominaties voor zijn werk in theater. Hoffman werkte nog samen met veel bekende regisseurs, zoals Sidney Lumet, Spike Lee en Paul Thomas Anderson. Met die laatste werkte hij nog aan The Master.

Hoffman begon zijn acteercarrière in de televisieserie Law & Order, waarin hij in 1990 te zien was. Vervolgens brak hij in de filmwereld door, met zijn rol in Scent of A Woman in 1992. Daarna speelde hij in veel bekende, maar ook minder bekende producties. Recent was hij nog te zien in The Hunger Games: Catching Fire (en hij zou overigens ook in de twee vervolgen te zien zijn). Verder had hij de opnames van de nieuwe film van Anton Corbijn, A Most Wanted Man, al afgerond.

Philip Seymour Hoffman overleed op 46-jarige leeftijd.

NieuwsFilm

meest populair