Bryan Singer en Peter Dinklage over Bolivar Trask

De maker van de Sentinels heeft wel wat weg van Adolf Hitler.

Er is weer een interview over X-Men: Days of Future Past vrijgegeven. Daarin spreken regisseur Bryan Singer en Peter Dinklage over het personage Bolivar Trask. Hij is in de film de uitvinder van de Sentinels, en wordt volgens hen vergeleken met de Duitse dictator Adolf Hitler. Toch wil Dinklage niet zeggen dat de twee hetzelfde zijn.

”Zover zou ik niet willen gaan. Ik heb sympathie voor hem, en weet niet hoe ik Hitler zou moeten spelen. Trask gelooft echt dat wat hij doet nodig is om de wereld te redden,” aldus Dinklage. Daar blijkt Singer het op zijn beurt weer niet mee eens te zijn.

”Trask wil uiteindelijk vrede. Hij gelooft dat de mensheid zichzelf zal blijven bevechten, totdat er een gemeenschappelijk element is om het tegen op te nemen,” vertelde Singer. ”Waar Hitler de Joden gebruikte als zwart schaap om de duistere delen van Europa te verenigen, doet Trask dat met de mutanten.”

Daarna gingen de twee afzonderlijk in op de geringe lengte van Dinklage en hoe dat doorwerkt in zijn personage. ”Ik ben een groot fan van hem,” vertelde Singer. ”Er zit iets interessants aan zijn lengte. Ik weet zeker dat hij door het leven onderschat is. Trask heeft het daar zelfs over. Ik weet niet of het de film uiteindelijk haalt, maar hij zegt: ‘Ik werd onderschat, dus doe niet datzelfde met deze wezens.’”

Ook Dinklage ging daarop in. ”Ik ben een man van 1 meter 30 lang, maar mijn leven draait daar niet continu om. Toen ik die rol speelde, moest ik daarover nadenken. Omdat ik dwerggroei heb, ben ik ook een beetje een mutant. Trask kan geen metaal bewegen of wat dan ook, maar ik geloof dat hij zichzelf daardoor haat. Diep van binnen is hij erg gevoelig over het feit dat hij zo klein is.”



NieuwsFilm

meest populair