'Noah' in 3D naar de bioscopen

En er is een nieuwe poster vrijgegeven.

Darren Aronosfky’s Bijbelse film Noah staat al te boek als een gok van studio Paramount Pictures. Ze gaven hem maar liefst 125 miljoen dollar om de film te maken, en hebben nu besloten daar nog eens tien miljoen bovenop te doen, om een 3D-conversie mogelijk te maken. Opmerkelijk is dat die 3D-versie in lang niet alle landen in première zal gaan.

THR schrijft dat de film in de Verenigde Staten enkel in 2D te zien is. In 65 andere landen moet de film wel in 3D uitkomen, waaronder in Rusland, heel Zuid-Amerika en het grootste deel van Europa. Nederland hoort daar hoogstwaarschijnlijk ook bij. Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk juist niet, want Paramount gelooft dat ”de combinatie van de bekende regisseur en de cast en het verhaal van de film” het publiek daar naar de bioscopen zal trekken. In andere landen zou het publiek beter reageren op de visuele effecten van de film.

De beslissing om de film in 3D uit te brengen ligt volgens THR in de sterke prestatie van Life of Pi. Die 3D-film bracht in de VS 125 miljoen dollar op, en voegde daar in de rest van de wereld nog eens 484 miljoen dollar bij. Niet slecht dus, en Paramount hoopt dat succes te kunnen herhalen.

Overigens is er ook nog een nieuwe poster van de film vrijgegeven. Noah gaat op 10 april in première.



NieuwsFilm

meest populair