Geen 'Independence Day 2' voor Will Smith

En een optreden in Men in Black 4 lijkt er niet in te zitten.

Dat Roland Emmerich twee scenario’s heeft laten maken voor zijn vervolg op Independence Day lijkt een slimme beslissing geweest te zijn. De regisseur liet enige tijd geleden weten dat de film mét, maar ook zónder Will Smith door zou kunnen gaan Deadline schrijft nu dat Smith heeft besloten niet in de film te zullen spelen.

Helemaal zeker is dat naar het schijnt nog niet, maar Smith heeft wel al laten weten er weinig zin in te hebben. Binnenkort zou hij een gesprek hebben met Emmerich over zijn rol in de film, en daarbij door willen geven er niet mee door te gaan. Fox wil ondanks het vertrek van Smith gewoon doorgaan met de film. Roland Emmerich schreef samen met Dean Devlin een eerste versie van het scenario, en toen is James Vanderbilt ermee aan het werk gezet.

Opvallend is overigens dat Smith nog een rol in een franchise zal laten schieten. Die is min of meer gedwongen: hij zal niet als Jay te zien zijn in de volgende Men in Black-film. Studio Sony Pictures wil daar volgens Deadline een reboot van maken. Die beslissing zou vooral genomen zijn omdat de derde film het wel goed deed aan de box office, maar veel van die opbrengst aan de hoofdrolspelers uitbetaald moest worden.

Begin juli 2016 moet het eerste vervolg uitkomen, en als er dan genoeg geld verdiend wordt aan de internationale box office, komt er later nog een tweede deel.



NieuwsFilm

meest populair