Algemeen

'The Hobbit'-films in de schaduw van trilogie 'The Lord of the Rings'

Het is overduidelijk: tot op heden kan 'The Hobbit' niet tippen aan zijn voorganger.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot op 09.02.2014 om 08:00 in Algemeen
De POLL The Lord of the Rings-trilogie vs. The Hobbit-films is overduidelijk "geëindigd" in een overwinning voor de eerste Midden-aarde filmreeks van regisseur Peter Jackson. Met maar liefst 76% van de ruim 1.300 stemmen laten de films rond het Frodo's fantasy-avontuur de wonderlijke tocht van Bilbo ver achter zich. The Hobbit-films, waarvan eind dit jaar het afsluitende The Hobbit: There and Back Again nog verschijnt, kwamen niet verder dan 9%.

Zo'n 14% van de stemmers zegt zich met beide reeksen evenveel te vermaken en circa 2% betuigt geen van de kaskrakers gezien te hebben. Hieronder de uitslag op een rij en in het oorspronkelijke POLL-artikel kan je je stem nog gewoon uitbrengen.

1. The Lord of the Rings 76%
2. Ik kan niet kiezen, ze zijn even goed! 14%
3. The Hobbit 9%
4. Geen idee, ik heb geen van de films gezien... 2%

Check ook de Honest Trailer van de The Lord of the Rings-trilogie uit 2001, 2002 en 2003:


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hildor

Avatar

Het uitsmeren van een klein klontje boter over teveel boterhammen is niet altijd een goed idee.

SeanDeNiro

Avatar

En dat klontje boter was ook nog eens margarine ipv roomboter.

KingKong22

Avatar

Ik ben het eens met beide boter reactie's.

SunChaser

Avatar

Maar desondanks kassa

benjamin

Avatar

Kan genieten van The Hobbit-films (deel twee was één van de betere blockbusters van 2013), maar het niveau van LOTR halen ze helemaal niet.

benjamin

Avatar

Kan genieten van The Hobbit-films (deel twee was één van de betere blockbusters van 2013), maar het niveau van LOTR halen ze helemaal niet.

Prometheus69

Avatar

Ik vind het niet zo vreemd. Het verhaal van The Lord of the Rings is ook veel beter dan die van The Hobbit. Daarmee zeg ik niet dat The Hobbit een slecht boek is, want ik vond het heel leuk om te lezen.

Met een beter boek kan je een betere verfilming maken. Maar ik moet zeggen dat Peter Jackson de verfilming van The Hobbit veel interessanter heeft gemaakt dan het boek.

WizardOfOss

Avatar

Damn, is The Hobbit dan echt nóg slechter dan die fluttrilogie?

Crispy

Avatar

Laten we hopen dat ze de verbetering die ze van deel 1 naar deel 2 hebben ingezet voortzetten. Deel 1 was gewoonweg saaaaaai. Leek bij tijden een natuurdocumantaire. Deel 2 was al een stuk beter, al was inderdaad de LotR trilogie een stuk onderhoudender...

Prometheus69

Avatar

WizardOfOss "Damn, is The Hobbit dan echt nóg slechter dan die fluttrilogie?"


Blijkbaar geen fan van de films zie ik...

JamesBond

Avatar

Wat een verrassing :P

Ed Crane

Avatar

WizardOfOss "Damn, is The Hobbit dan echt nóg slechter dan die fluttrilogie?"


Dat hangt er vanaf. Misschien vind je los van de inhoud de hele Imax HFR-ervaring wel eens een leuke ervaring, dan zijn de Hobbit-films dus al meteen interessanter/ beter. Bilbo is beter dan Frodo: allemaal niet zo saai serieus zwaar. De films zijn even lang uitgesponnen, maar tenminste iets luchtiger; en de reis is minder groot en episch, dus ergens is het iets minder vermoeiend om te kijken. En de actiescène met de tonnen is leuk gedaan; de spinnen zien er in hun scène (in HFR) ook cool uit. Dus je zult de Hobbit-films ongetwijfeld slecht vinden, maar allicht toch nét iets minder slecht. :+

WizardOfOss

Avatar

Technische aspecten doen me over het algemeen niet zoveel. Maar voor de rest klinkt het inderdaad wel beter. Nog even geduld hebben tot ie een keer op tv komt, dan geef ik hem wellicht wel een kans.

wolllie

Avatar

WizardOfOss

Technische aspecten doen me over het algemeen niet zoveel. Maar voor de rest klinkt het inderdaad wel beter. Nog even geduld hebben tot ie een keer op tv komt, dan geef ik hem wellicht wel een kans.

Ergens over oordelen zonder iets gezien te hebben is opmerkelijk. maar als ik naar je filmratings kijk. Snap ik niet hoe jij films kijkt. Mega Shark vs. Giant Octopus (2009)een 10 geven en Gladiator een 3 en scarface een 6. En LOTR return of the king winnaar van 11 Oscars noem jij flut.

Ed Crane

Avatar

Ja Ossy, leg dat maar eens uit! Jij bent vast ook zo iemand die veel anime kijkt of zo >:)

WizardOfOss

Avatar

wolllie "Ergens over oordelen zonder iets gezien te hebben is opmerkelijk. maar als ik naar je filmratings kijk. Snap ik niet hoe jij films kijkt. Mega Shark vs. Giant Octopus (2009)een 10 geven en Gladiator een 3 en scarface een 6. En LOTR return of the king winnaar van 11 Oscars noem jij flut."
Hohoho, ik oordeel nog niet over The Hobbit (heb ook niet gestemd), maar gezien LotR zijn mijn verwachtingen niet al te hoog.

Wat betreft die beoordelingen, die 10 voor Mega Shark vs. Giant Octopus was gewoon één grote grap, net als de recensie die ik er destijds voor had geschreven. Die film is zo volslagen belachelijk dat die ook onmogelijk serieus te beoordelen is. De film is in al z'n foutheid echter wel uiterst vermakelijk.

Maar Gladiator is gewoon vreselijke Hollywood-kitsch met een onzinnig verhaal, dramatisch acteerwerk en een overdosis CGI en kleurfilters, met een 3 ben ik nog vrij mild. Scarface was al wel weer heel lang geleden, kan me daar behalve de algemeen bekende scenes weinig meer van herinneren, veel indruk heeft het in ieder geval niet gemaakt.

Maar het zal mij een biet wezen hoeveel Oscars een film heeft gehad. Ik beoordeel een film volgens mijn eigen voorkeur. Voornaamste graadmeter: bezorgt een film mij plezier? Zo nee, dan kan het nog zo knap gemaakt zijn, maar dan ga ik geen hoog cijfer geven.
Ed Crane "Ja Ossy, leg dat maar eens uit! Jij bent vast ook zo iemand die veel anime kijkt of zo >:)"
Nee hoor, de laatste paar weken in ieder geval niet :P

Ed Crane

Avatar

Overigens vind ik een 6 voor Scarface nog erg hoog. De lof van sommigen voor die flutfilm verbaast me. Dat van die trieste infantiele ontaarde gangster-wannabe losers dat leuk vinden is te begrijpen, maar verder... :Z

Prometheus69

Avatar

WizardOfOss "Wat betreft die beoordelingen, die 10 voor Mega Shark vs. Giant Octopus was gewoon één grote grap, net als de recensie die ik er destijds voor had geschreven. Die film is zo volslagen belachelijk dat die ook onmogelijk serieus te beoordelen is. De film is in al z'n foutheid echter wel uiterst vermakelijk.

Maar Gladiator is gewoon vreselijke Hollywood-kitsch met een onzinnig verhaal, dramatisch acteerwerk en een overdosis CGI en kleurfilters, met een 3 ben ik nog vrij mild. Scarface was al wel weer heel lang geleden, kan me daar behalve de algemeen bekende scenes weinig meer van herinneren, veel indruk heeft het in ieder geval niet gemaakt.:P"


Haha... goed zo. Films zijn wat dat betreft gewoon heel erg persoonlijke voorkeur. Persoonlijk heb ik mij met Gladiator veel meer vermaakt, dan MS vs GO. Gelukkig hebben we allemaal een andere smaak, anders zou het ook zo saai zijn..

nieuwslaatste nieuws

meest populair