Gary Oldman in detail over 'Dawn of the Planet of the Apes'

Het wordt een erg menselijk verhaal.

Er is nog niet zo gigantisch veel bekend over Dawn of the Planet of the Apes, van regisseur Matt Reeves. In een interview met MTV liet hoofdrolspeler Gary Oldman wat licht schijnen op de vervolgfilm. Mocht je niet teveel willen weten, dan raden we je aan om niet verder te lezen.

Spoilers na de teaser.


In het interview met MTV ging Oldman vooral in op zijn personage. Dat is volgens hem ”de aangewezen leider” van een groep mensen ”die het geluk hadden de griep, de ziekte en de daarop volgende sociale chaos te overleven.” Oldman’s personage was voordat de ziekte uitbrak politieagent, en werd vervolgens door een groep overlevenden aangewezen als hun leider.

Die groep mensen is volgens Oldman op zoek naar stroom. Daarom gaan ze naar een nabijgelegen energiecentrale, ”waar ze een grote groep apen ontdekken. We dachten dat ze allemaal uitgeroeid waren.”

Maar dat is dus niet het geval. Oldmans personage wil daar echter al snel verandering in brengen. ”Er is maar één antwoord voor hem: Hen uitroeien.” Die neiging naar geweld valt volgens Oldman goed te rechtvaardigen. ”Hij heeft veel verloren. Hij is een beetje de held van de film.”

Tot slot vertelde Oldman nog dat regisseur Matt Reeves een menselijk verhaal wil laten zien in Dawn. Daarom is zijn personage ook iemand waar je je mee kunt identificeren. ”Hij wilde zien wat er was gebeurt voordat het verhaal de ‘Planet of the Apes’ wordt zoals we dat kennen van het origineel.”

NieuwsFilm

meest populair