George Clooney en Grant Heslov plannen remake 'Pioneer'

De Noorse thriller krijgt een Hollywood-versie.

The Monuments Men is nog maar net uit, of George Clooney en zijn producenten-partner Grant Heslov hebben hun zinnen gezet op een volgend project. Naar verluidt zullen de twee een Engelstalige remake van de Noorse thriller Pioneer (2013) produceren. De plot van de film van Erik Skjoldbjærg luidt als volgt:

Pioneer speelt zich af in de begin jaren '80, aan het begin van de Noorse olie 'boom'. Enorme olie- en gasvelden werden ontdekt in de Noordzee en het was aan de autoriteiten de taak om de olie aan wal te brengen via een pijplijn die aangelegd moest worden tot een diepte van 500 meter. Petter is een professionele duiker die geobsedeerd is door het bereiken van de bodem van de Noorse zee. Samen met zijn broer Knut beschkt hij over de discipline, kracht en moed om 's werelds gevaarlijkste missie te ondernemen. Na een tragisch ongeluk dat alles verandert, wordt Petter echter op een missie gestuurd waarbij niet meer duidelijk is wie de leiding heeft. Hij beseft zich langzaam maar zeker dat hij te veel hooi op de vork heeft genomen en dat zijn leven in gevaar is.

Sony Pictures is nu in onderhandelingen om de rechten van Pioneer te verwerven voor Clooney en Heslovs Smokehouse Pictures. Er is echter nog niet bekend of Clooney en Heslov naast producent ook andere rollen zullen aannemen in het productieproces.

NieuwsFilm

meest populair