'The LEGO Movie 2' in mei 2017

Daarnaast wordt er gekeken naar een Ninjago spin-off.

Het onverwacht grote succes van The LEGO Movie maakt dat een vervolg niet uit kan blijven. Enige tijd geleden liet Warner al weten dat er een vervolg op de film zou komen en nu is de releasedatum bekend. The LEGO Movie 2 komt in mei 2017 uit in de bioscopen.

Er zijn nog geen details bekend over de film, behalve dat Jared Stern en Michelle Morgan voor het scenario zorgen. Stern verzorgde eerder het scenario van Wreck-It Ralph en Morgan dat van Girl Most Likely.

De LEGO-film heeft tot nu toe wereldwijd al meer dan tweehonderd miljoen dollar verdiend. De film volgt het ogenschijnlijk doodgewone Lego-figuurtje Emmet. Hij blijkt de sleutel te zijn om het hele Lego-universum te redden van een gemene slechterik. Ook in Nederland doet de film het goed. In zijn openingsweek verdiende de film 726.128 euro.

Tegelijk wordt er overigens gekeken om Lego Ninjago te maken, een spin-off film. Ninjago speelt zich ook af in het Lego-universum, maar concentreert zich op samoerai, ninjas en draken. Aan dat project is al een regisseur verbonden: Charlie Bean.



NieuwsFilm

meest populair