Verdeeldheid rond 'Star Wars: Episode VII'

The Empire Strikes Back en Revenge of the Sith zijn het meest favoriet uit de originele en prequel-trilogie.

Verleden week plaatsten we drie POLLs over de originele Star Wars trilogie, de latere prequel-films en de toekomstige Star Wars vervolgen. Naast dat blijkt dat twee titels overduidelijk favoriet zijn uit de twee eerdere trilogieën, zijn de FilmTotaal-bezoekers redelijk verdeeld over de toekomstige Star Wars-films van Walt Disney, die eind 2015 een start krijgen met Star Wars: Episode VII.

Sequel-trilogie
Positief is dat een kleine helft van de stemmers (44%) vertrouwen heeft in de plannen van Star Trek-regisseur J.J. Abrams, die minimaal Star Wars: Episode VII gaat regisseren, en filmstudio Walt Disney Pictures. Er is echter een grote groep stemmers (41%) die overduidelijk fan is van de originele films en zich niet heel druk maakt om (de kwaliteit van) de opvolgers. Niet compleet verwonderlijk, de originele films worden namelijk gezien als de grondleggers van de moderne sci-fi film. Een kleinere groep (15%) denkt dat Disney geen waardige vervolgen gaat afleveren en verwacht een soort prequel-films.

Originele trilogie
Verder werd met 61% van de stemmen Episode V - The Empire Strikes Back (1980) verkozen tot het meest favoriete deel uit de originele Star Wars-trilogie. Stem in het POLL-artikel op jouw favoriet om onderstaande percentages te beïnvloeden:

1. Episode V - The Empire Strikes Back (1980) - 61%
2. Episode VI - Return of the Jedi (1983) - 26%
3. Episode IV - A New Hope (1977) - 13%


Prequel-trilogie
En Episode III - Revenge of the Sith (2005) werd met maar liefst 72% van de stemmen verkozen tot het meest favoriete deel uit de prequel-trilogie. Stem in het POLL-artikel eventueel nog op jouw favoriet.

1. Episode III - Revenge of the Sith (2005) -72%
2. Episode II - Attack of the Clones (2002) - 17%
3. Episode I - The Phantom Menace (1999) - 11%



NieuwsFilm

meest populair