Scenarist John Logan over 'Bond 24'

Het moet uiteraard de grootste Bond-film ooit worden.

Empire Magazine kreeg de kans om te spreken met John Logan, de scenarist die op dit moment werkt aan Bond 24. Hij wilde uiteraard niet al teveel informatie vrijgeven, maar deelde toch enkele details over de film. De eerste versie van het scenario blijkt al bijna klaar te zijn.

”Ik ben er erg blij mee! Ik heb erg dicht samengewerkt met Sam [Mendes] en het was geweldig om ons werk na Skyfall op te pikken en het verhaal verder te vertellen,” vertelde Logan. ”De nieuwe film borduurt voort op de thema’s van Skyfall. Een aantal van de personages en thema’s die we in Skyfall introduceerden spelen een verdere rol.”

Veel fans vragen zich af of thema’s of specifieke elementen uit Casino Royale en Quantum of Solace een rol spelen in de film. ”Wellicht! Eerlijk gezegd, en niet om de vraag te ontwijken, wat ik zo goed vind aan James Bond, is dat ik vijftig jaar aan films – 23 films en alle boeken en korte verhalen van Ian Fleming – heb om mee te werken. En als ik werk aan Bond, gebruik ik Fleming en de andere films altijd als referentie. Een van de zaken die we leerden bij Skyfall is dat het publiek vooral van de kleine elementen houdt. Ze hielden ervan de Aston Martin te zien, en de referenties aan de dingen waarmee ze opgroeiden. Of die nou van Ian Fleming of de andere films afkomstig waren.”

Naar aanleiding van het feit dat Daniel Craig tekende voor nog twee Bond-films, vroeg Empire of Bond 24 en 25 hetzelfde verhaal delen. ”Ik probeer deze eerst af te ronden! Daarna zien we wel.” Of het dan een tweedelig verhaal wordt? ”Geen commentaar.” En of Quantum terugkeert? ”Geen commentaar.” Of andere 00-agenten te zien zijn? ”Geen commentaar!”

Verder vertelde de scenarist nog dat de opnames inderdaad in oktober van start moeten gaan. Tot slot vertelde hij nog dat Bond 24 minstens net zo grootschalig wordt als Skyfall: ”Jullie hebben nog niets gezien!”

Bond 24 gaat op 23 oktober 2015 in première.



NieuwsFilm

meest populair