Donna Tartt's 'Het Puttertje' wordt verfilmd

Er werden al vijf miljoen exemplaren van het boek verkocht.

Nina Jacobson, de producente achter de Hunger Games-films, heeft de rechten gekocht op Donna Tartt’s boek The Goldfinch, in Nederland uitgegeven als Het Puttertje. Het boek wordt ofwel als film, of als miniserie verfilmd. Het is pas het derde boek van Tartt, maar er zijn al meer dan vijf miljoen exemplaren van verkocht.

Eerdere pogingen om haar boeken The Secret History en The Little Friend te verfilmen zijn nog niet gelukt. Dat komt omdat haar boeken meerdere verhaallagen kennen, die het moeilijk maken ze succesvol naar het witte doek te brengen. Een andere complicerende factor is dat Tartt alle creatieve beslissingen mag nemen. Daardoor is het moeilijk snel vooruit te gaan met de verfilmingen.

In dit geval lijkt de voorkeur van de auteur uit te gaan naar een miniserie voor op televisie. Eind vorig jaar, toen het boek pas net uitkwam, heeft haar vertegenwoordiger meerdere uitgeverijen benaderd om het boek te verfilmen.

Het Puttertje draait om een dertienjarige jongen uit New York. Hij overleeft een aanslag waarbij zijn moeder om het leven komt. Een paar maanden daarvoor verdween zijn vader en Theo komt daarom terecht bij de familie van een rijke vriend. Verbijsterd door zijn nieuwe leefomgeving en verward door zijn klasgenoten moet hij om zien te gaan met het verlies van zijn moeder. Theo houdt vast aan dat ene object dat hem aan haar doet denken: een klein schilderij, dat hem uiteindelijk in de onderwereld van de kunst doet belanden.



NieuwsFilm

meest populair