Karen Gillan over vechtscène 'Guardians of the Galaxy'

Zoe Saldana blijkt een pittige dame!

De aankomende Marvel-film Guardians of the Galaxy heeft meerdere primeurs voor het Marvel Cinematic Universe. Zo is het de eerste film waarin een pratende wasbeer en een wandelende boom hoofdrollen spelen. Maar ook is het de eerste Marvel-film met een vrouwelijke slechterik: Nebula (Karen Gillan). In een interview met MTV vertelde ze over een vechtscène die ze heeft met de heldin van de film, Gamora (Zoe Saldana).

”Jep, er zit een grote meidenvechtscène in, al is die niet zo vrouwelijk,” begon Gillan. ”Ze hebben ervoor gezorgd dat er geen mooie pirouettes in zaten of iets wat daarop lijkt. Zoe is echt ervaren in dat fysieke werk. Ze was als een ballerina. Echt geweldig. Ze had bijna geen oefening nodig, en dacht gewoon, ‘Ik kan dit.’”

”Ik daarentegen moest twee maanden lang elke dag oefenen, omdat ik op spaghetti leek toen ik begon. Dit gevecht is belangrijk voor mijn personage, want het is niet gewoon een fysiek gevecht. Hun relatie gaat diep, ze hebben een geschiedenis samen. Er zit dus veel meer achter dan alleen het fysieke aspect.”

In de film wordt het superheldenteam naast de pratende wasbeer (Bradley Cooper), de wandelende boom (Vin Diesel) en Gamora (Saldana) ook nog gevormd door een man die luistert naar de naam Starlord (Chris Pratt) en Drax the Destroyer (Dave Bautista). Andere rollen in de film worden gespeeld door Lee Pace, Michael Rooker, Djimon Hounsou, Benicio del Toro, John C. Reilly, Glenn Close en Gregg Henry.

Guardians of the Galaxy draait vanaf 14 augustus in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair