Pixar maakt 3D-versies van 'The Incredibles' en 'Ratatouille'

Wanneer de films opnieuw uitkomen is nog niet zeker.

Een vervolg op The Incredibles zal nog lang op zich laten wachten, maar de originele film van regisseur Brad Bird draait binnenkort toch weer in de bioscopen. Pixar bereidt op dit moment een 3D re-release van de film voor, evenals een rerelease van Ratatouille.

Josh Hollander, Pixars director of 3D production, vertelde daar als volgt over. ”Op dit moment werken we aan The Incredibles, dat er erg goed uitziet in 3D. Ik weet niet zeker wat de strategie voor de release wordt. Het was in elk geval een interessante uitdaging om aan de technologie te werken, want ondanks dat de film tien jaar geleden uitgebracht werd, is de technologie nog ouder. We hadden immers vier jaar nodig om te film te maken.”

Vervolgens voegde hij daaraan toe: ”We hebben ook een 3D-versie van Ratatouille liggen. Dat verhaal werkt erg goed in 3D en we proberen nog uit te vogelen wat de releasestrategie van de film precies wordt.”

En voor de mensen die er niet zo blij mee zijn films continu in 3D te moeten zien had Hollander nog wat sympathieks te zeggen. ”Ik denk dat we als industrie een deel van ons publiek voor 3D verloren hebben, met releases die niet echt vroegen om het medium. Ik denk dat we ook mensen weggejaagd hebben met de hogere prijs. Maar ik geloof ook dat we als industrie tegenwoordig een genuanceerdere strategie hebben, dus ik hoop en geloof dat het publiek terug zal keren.”

Wanneer de films dus opnieuw uitkomen weten we nog niet. De verwachting is dat Ratatouile er als eerste komt, aangezien deze al klaar lijkt te zijn. Het is overigens niet voor het eerst dat Pixar films opnieuw uitbrengt. Sterker nog, het worden de vijfde en zesde re-release van Pixar-films. Eerder werden twee Toy Story-films in 3D uitgebracht, evenals Monsters, Inc. en Finding Nemo.



NieuwsFilm

meest populair