'Star Wars: Episode VII' speelt zich dertig jaar na 'Return of the Jedi' af

En de film concentreert zich op drie nieuwe helden.

Sinds de aankondiging van Star Wars: Episode VII is er veel gespeculeerd over wat we mogen verwachten. Officiële berichten zijn tot nu toe slechts mondjesmaat naar buiten gekomen, maar nu is er eindelijk iets meer bekend. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering gaf Disney studiobaas Bob Iger een mooie update over de aankomende film van regisseur J.J. Abrams.

Iger vertelde in het kort dat de film zich dertig jaar na de gebeurtenissen in Return of the Jedi afspeelt. Daarnaast volgen we een drietal jonge hoofdpersonen en keren er een aantal ”erg bekende gezichten” terug.

Meer vertelde Iger helaas niet, maar het is eindelijk weer een officieel bericht in de zee van speculatie van de afgelopen maanden. Over de bekende gezichten is al iets bekend: we weten dat R2-D2 in ieder geval terugkeert.

Verder zou ook Chewbacca (Peter Mayhew) terugkeren, evenals Luke (Mark Hamill), Leia (Carrie Fisher) en Han Solo (Harrison Ford). Ook lijkt het praktisch zeker dat Lando Calrissian (Billy Dee Wiliams) en C-3PO (Anthony Daniels) weer te zien zijn.

Wie precies de nieuwe personages zijn weten we nog niet. Het gerucht gaat dat het de kinderen van Luke of Leia en Han betreft. Het zouden dan twee mannen en één vrouw zijn. Wie de rollen spelen zullen we waarschijnlijk snel weten. Disney bevestigde tijdens de aandeelhoudersvergadering namelijk ook meteen wanneer de opnames van start gaan: in mei, in de Pinewood Studios.

We mogen dus op zeer korte termijn meer nieuws verwachten. Star Wars: Episode VII gaat op 18 december 2015 in première.



NieuwsFilm

meest populair