Algemeen

'Star Wars: Episode VII' speelt zich dertig jaar na 'Return of the Jedi' af

En de film concentreert zich op drie nieuwe helden.

door Jim Pedd op 18.03.2014 om 20:26 in Algemeen
Sinds de aankondiging van Star Wars: Episode VII is er veel gespeculeerd over wat we mogen verwachten. Officiële berichten zijn tot nu toe slechts mondjesmaat naar buiten gekomen, maar nu is er eindelijk iets meer bekend. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering gaf Disney studiobaas Bob Iger een mooie update over de aankomende film van regisseur J.J. Abrams.

Iger vertelde in het kort dat de film zich dertig jaar na de gebeurtenissen in Return of the Jedi afspeelt. Daarnaast volgen we een drietal jonge hoofdpersonen en keren er een aantal ”erg bekende gezichten” terug.

Meer vertelde Iger helaas niet, maar het is eindelijk weer een officieel bericht in de zee van speculatie van de afgelopen maanden. Over de bekende gezichten is al iets bekend: we weten dat R2-D2 in ieder geval terugkeert.

Verder zou ook Chewbacca (Peter Mayhew) terugkeren, evenals Luke (Mark Hamill), Leia (Carrie Fisher) en Han Solo (Harrison Ford). Ook lijkt het praktisch zeker dat Lando Calrissian (Billy Dee Wiliams) en C-3PO (Anthony Daniels) weer te zien zijn.

Wie precies de nieuwe personages zijn weten we nog niet. Het gerucht gaat dat het de kinderen van Luke of Leia en Han betreft. Het zouden dan twee mannen en één vrouw zijn. Wie de rollen spelen zullen we waarschijnlijk snel weten. Disney bevestigde tijdens de aandeelhoudersvergadering namelijk ook meteen wanneer de opnames van start gaan: in mei, in de Pinewood Studios.

We mogen dus op zeer korte termijn meer nieuws verwachten. Star Wars: Episode VII gaat op 18 december 2015 in première.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Remco

Avatar

Peter Mayhew lijkt me sterk de man kan amper meer goed lopen. Tja weet het niet wat het gaat worden. Slechter dan de prequels kan denk ik niet maar denk dat het erg moeilijk wordt dezelfde nostalgie weer op te roepen als de oude films.

thefanwithnoname

Avatar

Ze gaan zich dus niet aan al de boeken houden die na de films uitgekomen zijn en tot de officiele canon behoren, daarin gaat Chewbacca namelijk 21 jaar na Return of the Jedi dood.

Hier ben ik niet blij mee, nu worden er waarschijnlijk honderden boeken uit de canon gehaald :(

Jim

Avatar

thefanwithnoname "Ze gaan zich dus niet aan al de boeken houden die na de films uitgekomen zijn en tot de officiele canon behoren, daarin gaat Chewbacca namelijk 21 jaar na Return of the Jedi dood.

Hier ben ik niet blij mee, nu worden er waarschijnlijk honderden boeken uit de canon gehaald :("


Het is nog niet bevestigd dat Chewy terugkeert!

Thiver

Avatar

Jim "Het is nog niet bevestigd dat Chewy terugkeert!"

Ik geloof dat vooral Harrison Ford dwarsligt...

FilmMaster

Avatar

Ben heel benieuwd naar deze sequels, vooral of het abrams lukt dat het niet teveel op z'n Star Trek films lijken.

Darthmar

Avatar

thefanwithnoname "Ze gaan zich dus niet aan al de boeken houden die na de films uitgekomen zijn en tot de officiele canon behoren, daarin gaat Chewbacca namelijk 21 jaar na Return of the Jedi dood.

Hier ben ik niet blij mee, nu worden er waarschijnlijk honderden boeken uit de canon gehaald :("


Volgens mij hadden de producers en directeur van Lucasfilm al ergens gezegd dat ze niet gebonden voelden aan de canon zoals die is gecreërd in de boeken. Wat wel jammer is want sommige boeken waren erg goed.

Thiver

Avatar

Zijn de boeken dan canon? Ik dacht juist dat dat alleen gold voor de films en series. Ik geloof dat bij de prequels ook al de enkele boeken zijn genegeerd.

NieuwsFilm