Marvel Studios breidt mogelijk uit naar 3 of 4 films per jaar

Als wij het willen, dan zorgt Marvel Studios baas Kevin Feige voor nog veel meer superheldenfilms.

Met Captain America: The Winter Soldier (27 maart), Guardians of the Galaxy (14 augustus) levert Marvel Studios alweer het negende en tiende deel uit in hun Marvel Cinematic Universe. Studiobaas is de afgelopen tijd weer flink aan het woord en lijkt nu te onthullen dat Marvel mogelijk opbouwt naar misschien wel drie of vier films per jaar.

"Op dit moment vullen de tv-series een bepaald gat als het gaat om het uitbrengen van meer Marvel-producten. Er zit zeker een gedachte achter de Netflix series," aldus Feige tegenover Badass Digest. "Ik weet nog niet of we ook overschakelen naar een strategie met drie of misschien wel vier films per jaar."

Al lijkt Feige wel doorschemeren dat ze er wel rekening mee houden dat de ze de productiefabriek moeten uitbreiden: "Als de komende films slagen en het publiek meer aanvullende verhaallijnen willen zien, dan hebben we wel erg veel franchises. Dan moeten wij de keuze maken om naar drie films per jaar te gaan. Dit moet wel passen. We hebben namelijk een script te schrijven, een regisseur aan te stellen en een personage te presenteren die het publiek aanspreekt. Als dit past, dan is er ruimte voor een derde film. Misschien wel een vierde film."

Met Walt Disney als moedermaatschappij en de vele honderden miljoenen aan opbrengsten van eerdere films, zit het waarschijnlijk wel goed met de productiefaciliteiten.

Dit jaar wordt overigens wel een wat spannender jaar van Marvel Studios. De eerste Captain America-film The First Avenger noteerde verhoudingsgewijs redelijk mager en de sci-fi superheldenfilm Guardians of the Galaxy lijkt een redelijk andere film te worden dan de MCU-voorgangers. Het gewaagde project zou zomaar kunnen floppen. Enerzijds doordat het grote publiek vaak niet zo sci-fi minded is en anderzijds is er concurrentie van films als Dawn of the Planet of the Apes, Hercules, Teenage Mutant Ninja Turtles en The Expendables 3, die in dezelfde periode verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair