Producenten ruziën over Vet Hard

Filmproducenten Fu Works en Rotterdam Films hebben ruzie over de financiering van de Nederlandse actiekomedie Vet Hard. Volgens Fu Works bestaat er een overeenkomst voor coproductie. Rotterdam Films spreekt dat tegen.

Fu Works heeft Rotterdam Films gesommeerd zijn financiële verplichtingen na te komen, anders stapt hij maandag naar de rechter. Dat heeft directeur San Fu Maltha van Fu Works zaterdag laten weten.

Directeur Dirk Rijneke van Rotterdam Films stelt zich op het standpunt dat er niet meer dan een oriënterend gesprek heeft plaatsgevonden. Het belangrijkste gevolg is ondertussen dat het Rotterdams Fonds voor de Film een al toegezegde bijdrage van 3,8 miljoen euro aan het budget dreigt in te trekken. Het fonds verleent alleen medewerking aan producties waaraan Rotterdamse coproducenten deelnemen. In ruil voor de subsidie vonden meerdere filmopnames in de havenstad plaats en zijn veel van de crewleden Rotterdammer.

Vet Hard is inmiddels toe aan de 29e van veertig voorgenomen productiedagen. De film gaat over twee criminele broers die een overval op een geldtransport beramen om hun stervende vader te redden. Jack Wouterse en Kurt Rogiers spelen de broers. Vet Hard is vanaf februari 2005 in de bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair