'Green Lantern'-schrijver stort zich op 'Prometheus 2'

De sci-fi sequel van Ridley Scott komt waarschijnlijk uit in maart 2016.

Onlangs werd bekendgemaakt dat er op 4 maart 2016 een nieuwe film van Ridley Scott in de bioscoop zal verschijnen en het heeft er alle schijn van dat dit Prometheus 2 zal zijn. The Wrap meldt nu dat er voor de sci-fi sequel inmiddels een nieuwe schrijver is aangesteld, namelijk Michael Green, de man achter de scripts van Green Lantern en de beoogde nieuwe Blade Runner film. Hij moet een frisse wind laten waaien door het scenario dat Jack Paglen heeft geschreven.

Prometheus (2012) eindigde met Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) en een deel van de androïde David (Michael Fassbender), die vertrekken naar de planeet waar de Engineers vandaan komen. Het gerucht gaat nu dat er in de sequel meerdere versies van David zullen zitten.

Gezien het feit dat Fox een nieuwe schrijver inhuurt, lijkt het erop dat de studio snel met de film aan de slag wil. Verder zou de keuze voor Green kunnen betekenen dat men tevreden is met het script van Blade Runner, tevens een toekomstig project van regisseur Scott. Tot slot meldt The Wrap dat Green Prometheus 2 wil benaderen à la de Alien franchise, wat zou kunnen inhouden dat er meer actie in komt te zitten dan in de eerste film.



NieuwsFilm

meest populair