Christopher Nolan over 'Interstellar'

De regisseur is meer dan lovend over hoofdrolspeler Matthew McConaughey.

Met nog langer dan een half jaar te gaan voor de release van Interstellar is regisseur Christopher Nolan zeer voorzichtig met wat hij over de sciencefictionfilm prijsgeeft. Zo nu en dan laat hij eens wat vallen, bijvoorbeeld over hoofdrolspeler Matthew McConaughey.

"Ik had iemand nodig die van alle markten thuis is, iemand die het publiek bij de hand kan nemen. Matthew is echt een fenomenale en charismatische verschijning in de film. Zijn acteerprestatie is simpelweg buitengewoon."

McConaughey en de rest van de cast, bestaande uit o.a. Anne Hathaway, Michael Caine, Jessica Chastain, Casey Affleck en Wes Bentley, hadden te maken met zoveel mogelijk echte locaties en een minimaal gebruik van green screens.

“We maken gebruik van ruimtelijke interieurs. We hebben gesloten sets gebouwd en nemen de film op alsof het een documentaire is, alsof ze zich echt op die locatie bevinden."

Interstellar, waarin we de avonturen volgen van een groep ontdekkingsreizigers die gebruikmaakt van een nieuw ontdekte wormgat waarmee men over enorme afstanden ruimtereizen kan maken, gaat in Nederland op 6 november in première.



NieuwsFilm

meest populair