Filmproducent gedaagd voor financiering Vet Hard

Filmproducent Fu Works wil zijn collega Rotterdam Films via een kort geding dwingen de toegezegde bijdrage te leveren aan de financiering van de actiekomedie Vet Hard. Dat heeft directeur San Fu Maltha maandag laten weten. Het geding dient binnen enkele weken.

Volgens Fu Works bestaat er een overeenkomst voor coproductie. Rotterdam Films spreekt dat tegen. Fu Works had Rotterdam Films vrijdag gesommeerd de financiële verplichtingen na te komen, maar dat bedrijf is daar niet op ingegaan. Directeur Dirk Rijneke van Rotterdam Films zegt dat er niet meer dan een oriënterend gesprek heeft plaatsgevonden.

Gevolg van een en ander is dat het Rotterdams Fonds voor de Film een toegezegde bijdrage van 68.000 euro dreigt in te trekken. Het fonds verleent alleen medewerking aan producties waaraan Rotterdamse coproducenten deelnemen. Als tegenprestatie verlangt het onder meer dat filmopnames in de havenstad plaatsvinden.

Vet Hard! is inmiddels toe aan de dertigste van de veertig voorgenomen productiedagen. De film gaat over twee criminele broers die een overval op een geldtransport beramen om hun stervende vader te redden. Jack Wouterse en Kurt Rogiers spelen de broers. Vet Hard! is vanaf februari 2005 in de bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair