Chiwetel Ejiofor eerste keuze slechterik 'Bond 24'

En er zijn al twee Zweedse actrices op auditie geweest voor een rol als Bond girl.

Volgens Variety is acteur Chiwetel Ejiofor in beeld voor de rol van de slechterik in de eerstvolgende James Bond-film. Hij zou zelfs bovenaan het lijstje staan van MGM/Sony. Tevens liet de website weten dat de producenten ook op zoek zijn naar een Scandinavische en Britse actrice die de rollen moeten vervullen van de Bond girls.

De website Aftonbladet weet toe te voegen dat de Zweedse actrices Ida Engvoll en Disa Östrand al op auditie zijn geweest.

Ejiofor is vooral bekend van zijn hoofdrol in het Oscar-winnende 12 Years a Slave (2013). Voor zijn rol werd hij genomineerd voor Oscar en won hij onder meer een BAFTA. De Britse acteur was ook te zien in films als 2012 (2009), American Gangster (2007) en Dirty Pretty Things (2002) en werd enige tijd terug nog in verband gebracht met Star Wars: Episode VII.

Mocht Ejiofor de rol accepteren dan volgt hij de villains Silva (Javier Bardem, Skyfall, 2012), Dominic Greene (Mathieu Amalric, Quantum of Solace, 20008) en Le Chiffre (Mads Mikkelsen, Casino Royale, 2006) op.

Voor Bond 24 keren regisseur Sam Mendes en schrijver John Logan terug. Samen leverden zij de kraker Skyfall af. Ook hoofdrolspeler Daniel Craig is weer van de partij.



NieuwsFilm

meest populair