Algemeen

Componist Hans Zimmer alsnog terug voor 'Batman vs. Superman'

Na de 'The Dark Knight'-trilogie gaat Zimmer weer aan de slag met een Batman-film.

door Bram de Groot op 16.04.2014 om 09:18 in Algemeen
De Oscarwinnende componist Hans Zimmer maakt definitief de filmmuziek voor Batman vs. Superman van regisseur Zack Snyder. Zimmer liet eerder weten dat hij er eigenlijk niet helemaal op zat te wachten, maar Warner Bros. heeft de bekende naam dan toch weten te overtuigen.

Zimmer zag het in beginsel niet zitten om opnieuw een Batman-film te voorzien van filmmuziek, aangezien hij dit ook al deed voor Christopher Nolans The Dark Knight-trilogie.

Tegenover Digital Spy liet Zimmer onlangs weten dat hij aan de opvolger van Man of Steel (2013) begint als hij klaar is met het werk voor Nolans Interstellar, die later dit jaar verschijnt:

"We hebben al een paar keer met elkaar gesproken," aldus Zimmer. "En als ik klaar ben met Interstellar dan ga ik naar Zack [Snyder] en ga ik daar een tijdje rondhangen. Dan kijken we of we op ideeën kunnen komen voor de muziek."

Hans Zimmer was ook verantwoordelijk voor de filmmuziek van recente films als 12 Years a Slave, Rush en The Amazing Spider-Man 2. Vanaf 28 april 2016 draait Batman vs. Superman in de Nederlandse bioscoop.


8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Alles wat Zimmer maakt is fantastisch dus mooi nieuws! Ik ben ook heel benieuwd met welke Batman Theme hij nu gaat komen.

Ik hoop wel dat het heel erg afwijkt van de Batman Theme die hij voor Nolan gemaakt heeft omdat dit natuurlijk ook een andere Batman is maar ik ben heel benieuwd.

movieboy

Avatar

Eerst en vooral 'MAN OF STEEL' was geweldig! en ten tweede alles wat Hans aanraakt wordt goud en episch in de oren en ogen!

Gigan72

Avatar

Hans is zeker niet slecht maar de beste is en blijft Ennio Morricone.

Ed Crane

Avatar

Nee, Daft Punk. Maar een goeie Jazz-score voor BvS lijkt me ook wel eens aardig voor de variatie :+

Steve-O

Avatar

Zeer blij dat hij terug is :Y Natuurlijk benieuwd naar Batman's nieuwe theme maar vooral ook naar die van Lex Luthor.

eltorro

Avatar

Airbender "Had gehoopt dat Snyder weer met Tyler Bates zou werken, Watchmen's muziek was episch."

T+) Ik begin Zimmer's muziek ook steeds minder te vinden (met Man of Steel als uitzondering op de regel).

NieuwsFilm

meest populair