Roberto Orci wil 'Star Trek 3' regisseren

Maar Paramount is het daar niet mee eens.

Eind vorig jaar bleek dat J.J. Abrams niet de gelegenheid zou hebben om Star Trek 3 te regisseren. Vervolgens moest er gezocht worden naar een nieuwe regisseur. Voor die plek zijn al diverse namen voorbij gekomen, maar er is er nog geen enkele vastgelegd.

Nu heeft zich een nieuwe kandidaat aangediend: Roberto Orci. Hij zou dan met deze film zijn regiedebuut maken en dat is niet niks. Niet alleen bestaat de franchise binnenkort vijftig jaar, ook is het een peperdure film. Of hij dan geschikt is voor die positie? Deze logica wordt ook gevolgd door Paramount, dat nog twijfelt over zijn aanstelling.

De studio Bad Robot vindt Orci juist een goede keuze. Waarschijnlijk ook omdat hij mee schreef aan de reboot-film en het vervolg dat daarop verscheen. Verder blijkt uit het bericht van Variety dat Orci niet langer samen met Alex Kurtzman werkt aan scenario’s. De twee werkten jarenlang samen aan diverse projecten maar gaan nu elk een eigen weg.

Het is nog niet bekend wanneer Star Trek 3 uitkomt, maar de franchise zal in 2016 zijn vijftigste verjaardag vieren. Het plan is hoogstwaarschijnlijk om tegelijk met die belangrijke mijlpaal een film uit te brengen. Naar verwachting wordt snel een regisseur aangekondigd.



NieuwsFilm

meest populair