'Flash Gordon'-film inderdaad in de maak

Met de 'Star Trek 3' scenaristen Patrick McKay en J.D. Payne.

THR bevestigt eerdere berichten over een nieuwe Flash Gordon-film. Dit jaar bestaat het strippersonage maar liefst tachtig jaar en dus werkt 20th Century Fox aan een nieuwe film te laten maken. Patrick McKay en J.D. Payne zijn aangesteld als scenaristen voor Flash Gordon. Zij werken op dit moment nog samen met Roberto Orci aan Star Trek 3.

Het is ook al bekend waarop zij zich zullen baseren bij het schrijven van het scenario: op een samenvatting van regisseur George Nolfi (The Adjustment Bureau. Of Nolfi de film ook zal regisseren is nog niet bekend.

Flash Gordon werd in 1934 door Alex Raymond bedacht. Hij reist samen met zijn geliefde Dale Arden en de geniale wetenschapper Dr. Hans Zarkov door het universum. In 1980 werd Flash Gordon al naar het witte doek gebracht, geregisseerd door Mike Hodges, met een soundtrack van Queen.

De film was toen geen box office succes, maar staat sindsdien te boek als een culthit. Hieronder een trailer. Wanneer de nieuwe film uit moet komen, is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair