Joss Whedon over slechterik van 'Avengers: Age of Ultron'

En hij spreekt over de toevoegingen aan het superheldenteam.

Het duurt nog wel even voordat Avengers: Age of Ultron in de bioscopen draait, maar toch valt er al genoeg over de film te vertellen. Voor het 300ste nummer van Empire Magazine nam regisseur Joss Whedon in te gaan op een tweetal belangrijke zaken rond de film.

Allereerst sprak de regisseur over de nieuwe castleden van de film. Dat zijn er een boel: Thomas Kretschmann speelt de rol van Baron Wolfgang von Strucker, Aaron Taylor-Johnson de rol van Quicksilver, Elizabeth Olsen is Scarlet Witch en dan is er nog James Spader als Ultron. En dan zijn er natuurlijk nog alle andere personages die we al kennen. De vraag is dan ook, of de film niet te druk wordt.

Volgens Whedon hoeven we ons daar niet druk om te maken. ”Ik heb een hekel aan het idee om gewoon mensen aan de film toe te voegen, alleen om het toevoegen,” vertelde hij. ”Maar de vorige keer namen de machtigste helden van Aarde het op tegen één Britse karakteracteur en dus had ik nu wat meer conflict nodig.”

Dat wordt deels geboden door de nieuwe slechterik van de film Ultron. ”Hij is niet een wezen van de logica,” vertelde hij. ”Hij is een een oprecht gestoorde robot. We ontdekken wat hem zo gestoord maakt en tegelijkertijd zo gedurfd en grappig en vreemd en onverwacht, en al het andere wat een robot eigenlijk nooit is.”

Age of Ultron draait vanaf 1 mei 2015 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair