Acteur Bob Hoskins overleden

De acteur uit o.a. Who Framed Roger Rabbit en Hook.

De Britse acteur Bob Hoskins (1942) is vandaag overleden. De bekende naam uit onder meer Who Framed Roger Rabbit, Mona Lisa, Hook, Brazil en een hele reeks andere bekende films werd 71 jaar en overleed aan de gevolgen van een longontsteking en complicaties veroorzaakt door de ziekte van Parkinson.

De karakteristieke acteur startte zijn carrière op het kleine scherm en het toneel. In de jaren 80 speelde hij zich in de kijker middels zijn rollen in films als The Long Good Friday (1980) en Mona Lisa (1986). Ook had hij een memorabele rol in Terry Gilliams Brazil (1985). Eén van zijn grootste rollen speelde hij in Robert Zemeckis' Who Framed Roger Rabbit (1988). Deze geliefde komedie leverde hem rollen op in films als Super Mario Bros. (1993) en Hook (1991). In de laatste film speelde hij de rol van piraat Smee, het personage die hij wederom speelde in Neverland (2011).

De laatste jaren was Hoskins te zien in films als Unleashed (2005) van Jet Li en Snow White and the Huntsman (2012), waarin hij een dwerg speelde. Bekijk hier de complete lijst met films van Hoskins.



NieuwsFilm

meest populair