Ridley Scott laat Matt Damon alleen achter op Mars in 'The Martian'

...een mix tussen Apollo 13 en Cast Away.

The Hollywood Reporter meldt dat filmmaker Ridley Scott bijna heeft getekend voor de regie van de sci-fi film The Martian. Ook weet de website te melden dat in de film de hoofdrol is weggelegd voor Matt Damon. Onlangs stapte regisseur en script-schrijver Drew Goddard uit het project. Damon werd al eerder in verband gebracht met het project.

The Martian is een e-book van Andy Weir en gaat over een astronaut die strandt op Mars. Daar probeert hij uit te vogelen hoe hij weer op tijd terug naar de aarde kan reizen. Het werd eerder omschreven als een mix van Apollo 13 (1995) en Cast Away (2000).

Scott werkt op dit moment aan de Bijbelse film Exodus: Gods and Kings, die in december moet verschijnen. Ook is hij verbonden aan Prometheus 2 (2016) en een tweede Blade Runner. Na zijn rol in The Monuments Men zien we acteur Damon dit jaar alleen nog in een kleinere rol in Christopher Nolans Interstellar. Daarnaast heeft hij flink wat andere projecten op zijn agenda staan. Het is nog onduidelijk hoe The Martian hier tussen past.



NieuwsFilm

meest populair