Alcon Entertainment biedt Harrison Ford rol in 'Blade Runner 2' aan.

Ridley Scott zal naar alle verwachting het vervolg regisseren.

Alcon Entertainment (een subdivisie van Warner Bros.) heeft Harrison Ford aangeboden om opnieuw de rol van Rick Deckard voor zijn rekening te nemen in Ridley Scotts vervolg op Blade Runner. Dit werd gisteren aangekondigd door Alcon-bazen Andrew Kosove en Broderick Johnson.
Hampton Fancher (die medeverantwoordelijk was voor het script van de film uit 1982) en Michael Green nemen het script voor hun rekening. Hoewel het verhaal voorlopig nog geheim wordt gehouden, zal de film enkele tientallen jaren na het einde van de eerste Blade Runner afspelen.

Johnson en Kosove hadden het volgende te zeggen over de film: ''We vinden dat Hampton Fancher en Michael Green samen met Ridley Scott een geweldig vervolg hebben verzonnen op een van de beste films ooit gemaakt. We zouden vereerd zijn als Harrison Ford deel uitmaakt van ons project.''

Alcon Entertainment bemachtigde in 2011 de film-, televisie- en merchaniserechten van Blade Runner van producent Bud Yorkin. Yorkin zal ook bij het vervolg fungeren als producent, samen met Kosove en Johnson. Cynthia Sikes Yorkin is een co-producent.

Het is nog onbekend wanneer Blade Runner 2 in de bioscopen zal moeten draaien.



NieuwsFilm

meest populair