Filmversie Stephen Kings 'It' krijgt twee delen

Warner Bros. heeft het project daarnaast overgeheveld naar hun New Line-divisie.

Er lijkt eindelijk weer wat beweging te zitten in de langverwachte filmversie van Stephen Kings It (begin jaren '90 al verfilmd als een miniserie). Warner Bros. heeft het project nu verplaatst naar hun New Line-divisie, die van nu af aan alle horrorprojecten voor de studio zal realiseren.

Cary Fukunaga (True Detective) werd in 2012 ingehuurd als regisseur van de film, en dat lijkt nog steeds het geval te zijn. De studio is van plan om de film op te splitsen in twee delen, waarbij het eerste deel zich richt op de personages als kinderen en het tweede deel zich richt op de volwassen versies.

De plot van IT wordt op Stephen Kings officiële site als volgt omschreven:

Door een belofte die 28 jaar geleden werd gedaan, komen zeven volwassenen na lange tijd weer bij elkaar in het stadje Derry in de staat Maine. Als tieners kreeg het zevental te maken met een boosaardig wezen dat het gemunt had op de kinderen in het stadje. Omdat ze er niet zeker van zijn dat hun 'Losers Club' het wezen voor eens en altijd heeft uitgeschakeld, hadden de zeven elkaar gezworen om terug te keren naar Derry als IT opnieuw zou verschijnen. Opnieuw blijken er kinderen te verdwijnen en moeten de mannen en vrouwen de riolen van Derry in om het monsterlijke wezen voor eens en altijd uit te schakelen.

Fukunaga zal naast de regie ook het script schrijven (samen met Chase Palmer). David Katzenberg, Roy Lee, Dan Lin en Seth Grahame-Smith produceren de film.



NieuwsFilm

meest populair