Weta Digital maakt digitale Paul Walker voor 'Fast & Furious 7'

Het budget van de film is door Walkers dood met 50 miljoen dollar toegenomen.

Zilko Tarici 23 mei 2014 13:53 in Algemeen
Paul Walkers dood zorgde eind vorig jaar voor een enorme uitdaging bij Universal Studios en het doorgewinterde Fast and Furious-productieteam. Inmiddels zijn de opnames van Fast & Furious 7 weer van start gegaan en hebben de makers besloten om de broers van Walker, Caleb en Cody, te gebruiken als stand-ins en Walkers gezicht digitaal toe te voegen. Nu is bekend geworden dat Weta Digital (The Lord of the Rings-trilogie, Avatar) de moeilijke taak op zich zal nemen om de scenes van Walker op smaakvolle wijze af te ronden. The Hollywoord Reporter meldde het volgende over het hele gebeuren:

''De film wordt min of meer volgens het script gemaakt, en Paul wordt vervangen door computer-gegenereerde gezichtsvervanging. Twee van Pauls broers plus een onbekende acteur 'spelen' Paul wanneer dit nodig is (de 25-jarige Cody Walker wordt voornamelijk voor het lichaam en trekjes gebruikt en Cody voor de ogen). Peter Jacksons Weta neemt het effectengedeelte voor zijn rekening en gebruikt drie camera's (naast de normale main unit-camera's) om Walkers stand-ins vast te leggen voor gezichtsvervanging. De set wemelt van de apparatuur. Alles wat met Paul te maken heeft wordt drie keer opnieuw gedaan. En drie acteurs met zeven camera's per shot is een behoorlijke smak geld.''

Regisseur James Wan maakt ook enkele nieuwe scenes met Walker met behulp van niet eerder gebruikt materiaal uit de laatste twee Fast & Furious-films.

Duidelijk is dus dat er kosten nog moeite worden gespaard om een ongelooflijke tragedie te confronteren en de nieuwe Fast & Furious-film te realiseren. Het budget van 200 miljoen dollar is met nog eens 50 miljoen dollar toegenomen, maar het laatstgenoemde bedrag zal volledig gedekt worden door de verzekering die Universal heeft lopen (de duurste claim ooit gedaan door een filmstudio).

Op 9 april 2015 kunnen we het resultaat zien.

NieuwsFilm