Gerucht: echte reden vertrek Edgar Wright bij 'Ant-Man' onthuld?

Volgens Latino Review ligt het allemaal nog best complex.

Gisteren was er nog het compleet verrassende nieuws dat Edgar Wright besloten heeft Marvels Ant-Man niet te regisseren. Volgens het persbericht dat de filmstudio vrijgaf, lagen creatieve verschillen hieraan ten grondslag. Latino Review suggereert nu dat het verhaal iets complexer ligt.

De website stelt dat Marvel drie maanden geleden liet weten niet helemaal tevreden te zijn met het scenario van Wright en Joe Cornish. Er moesten meer personages van de franchise in de film voorkomen en daarom schreef het duo twee nieuwe versies van het scenario. Belangrijk daarin was dat de visie die zij op het personage Ant-Man hebben bewaard zou blijven.

Zes weken geleden echter, besloot Marvel dat het geen zin meer had om te wachten en werden er twee nieuwe scenaristen aangesteld. Dat waren twee ”very low credit” schrijvers. Edgar Wright was het daarmee eens en las de nieuwe versie. Die kwam deze week binnen en vertegenwoordigde volgens Latino Review niet langer de visie van Wright.

Daarom ging hij gisteren naar Marvel om zijn vertrek aan te kondigen. Wat hierna komt is nog niet helemaal zeker. De film moet volgend jaar al uitkomen, dus Marvel is waarschijnlijk al hard op zoek naar een vervangend regisseur. Verder zal de cast hoogstwaarschijnlijk aanblijven, omdat hun contracten een vertrek niet toelaten.



NieuwsFilm

meest populair