Algemeen

Gerucht: echte reden vertrek Edgar Wright bij 'Ant-Man' onthuld?

Volgens Latino Review ligt het allemaal nog best complex.

door Jim Pedd op 25.05.2014 om 16:09 in Algemeen
Gisteren was er nog het compleet verrassende nieuws dat Edgar Wright besloten heeft Marvels Ant-Man niet te regisseren. Volgens het persbericht dat de filmstudio vrijgaf, lagen creatieve verschillen hieraan ten grondslag. Latino Review suggereert nu dat het verhaal iets complexer ligt.

De website stelt dat Marvel drie maanden geleden liet weten niet helemaal tevreden te zijn met het scenario van Wright en Joe Cornish. Er moesten meer personages van de franchise in de film voorkomen en daarom schreef het duo twee nieuwe versies van het scenario. Belangrijk daarin was dat de visie die zij op het personage Ant-Man hebben bewaard zou blijven.

Zes weken geleden echter, besloot Marvel dat het geen zin meer had om te wachten en werden er twee nieuwe scenaristen aangesteld. Dat waren twee ”very low credit” schrijvers. Edgar Wright was het daarmee eens en las de nieuwe versie. Die kwam deze week binnen en vertegenwoordigde volgens Latino Review niet langer de visie van Wright.

Daarom ging hij gisteren naar Marvel om zijn vertrek aan te kondigen. Wat hierna komt is nog niet helemaal zeker. De film moet volgend jaar al uitkomen, dus Marvel is waarschijnlijk al hard op zoek naar een vervangend regisseur. Verder zal de cast hoogstwaarschijnlijk aanblijven, omdat hun contracten een vertrek niet toelaten.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmMaster

Avatar

Marvel wil altijd hun zin, dat is al lange tijd bekend.

benjamin

Avatar

Oké, maar hier komt Marvel ook niet goed uit hoor: als het echt prioriteit is om aan de franchise te denken en goede films daarbij geen hindernis mogen zijn, is er iets mis.

Prometheus69

Avatar

Zoals het in het artikel beschreven staat, lijkt het ook niet alsof ze ruzie hebben of zo. Meer dat er nu een nieuw scenario geschreven is, waarbij Edgar Wright zijn ei niet in kwijt kan. Ik heb niet het idee dat de studio hem weg wilde, maar dat hij vrijwillig is opgestapt.

Pete_027

Avatar

Deze beslissingen zullen hoogstwaarschijnlijk worden genomen door van die gladde pennenlikkers die niks geven om film, maar alleen om de opbrengsten.

MonkeyBoy

Avatar

Marvel moet al de verhalen steeds aanpassen als ze niet geheel aansluiten op het overkoepelende verhaal voor heel het mcu. Wss omdat ze niet iedereen alle plannen voor iedere gehele phase (of meerdere) uit willen leggen en het een en ander geheim willen 'proberen' te houden.

na hun eerdere foutjes met bijvb. iron man 3, denk dat ze dit nu ten kostte van alles willen voorkomen en zorgen dat alle (uitgekomen en nog uit te komen) verhalen bij elkaar blijven passen.

Prometheus69

Avatar

MonkeyBoy "Marvel moet al de verhalen steeds aanpassen als ze niet geheel aansluiten op het overkoepelende verhaal voor heel het mcu. Wss omdat ze niet iedereen alle plannen voor iedere gehele phase (of meerdere) uit willen leggen en het een en ander geheim willen 'proberen' te houden.

na hun eerdere foutjes met bijvb. iron man 3, denk dat ze dit nu ten kostte van alles willen voorkomen en zorgen dat alle (uitgekomen en nog uit te komen) verhalen bij elkaar blijven passen."


En dat gaat misschien ten koste van creatieve vrijheid van de regisseur. Ik ben helemaal voor creatieve vrijheid, maar als continuïteit van het overkoepelende verhaal weer in de war wordt geschopt, dan gaan we met z'n allen daar weer over klagen. Dat zie je nu toch ook met die X-men films.

Ik denk dat je het in de ogen van de fans het nooit goed kan doen. Dat zal altijd blijven.

benjamin

Avatar

Prometheus69 "En dat gaat misschien ten koste van creatieve vrijheid van de regisseur. Ik ben helemaal voor creatieve vrijheid, maar als continuïteit van het overkoepelende verhaal weer in de war wordt geschopt, dan gaan we met z'n allen daar weer over klagen. Dat zie je nu toch ook met die X-men films"


Maar dan is in mijn ogen de vraag wat waar je de prioriteiten legt en het antwoord dat dat bij die vrijheid moet zijn. Een overkoepelend verhaal is allemaal leuk en wel als kers op de taart, maar bioscooptickets zijn duur genoeg om dan ook een goede film te verwachten.

aspers

Avatar

Blijft gewoon heel erg waardeloos dit... (ook al vond ik Scott Pilgrimm helemaal niet zo briljant). Ben echt benieuwd wie het stokje gaat overnemen en wat hij/zij ervan gaat maken.

Heeft Jon Favreau nog plannen? :E

starbass

Avatar

Erg jammer, keek toch wel uit naar zijn versie..

Roeltje

Avatar

Inderdaad zó jammer! Dit was DE reden dat ik hier naar uitkeek. Weet niet zeker of ik nu nog wel naar de bios hiervoor ga.

SunChaser

Avatar

Marcel wil zijn zin maar dat levert wel goede films op

Ed Crane

Avatar

Was dat maar zo...

NieuwsFilm

meest populair