'X-Men: Apocalypse' wordt Roland Emmerich-achtige rampenfilm

Simon Kinberg in detail over de film.

In een interview met IGN en Moviepilot ging scenarist Simon Kinberg uitgebreid in op de eerstvolgende film uit de X-Men-franchise: Apocalypse. De benadering van de titelslechterik blijkt nog ingewikkeld te zijn. Apocalypse is volgens Kinberg de meest krachtige mutant.

”Krachtiger nog dan Magneto. De schaalgrootte waar we het over hebben, is als een rampenfilm. Op het niveau van films waarin mensen uitsterven. Een beetje zoals Roland Emmerich films maakt. Zoiets heb je nooit eerder gezien in een X-Men film, of welke superheldenfilm dan ook,” vertelde Kinberg.

De slechterik wordt echter meer dan gewoon een middel voor vernietiging. ”We hebben het er al uitgebreid over gehad over hoe we hem echte emotionele en filosofische diepgang kunnen geven,” aldus Kinberg. ”Hij wil de wereld dus niet vernietigen, gewoon om het vernietigen. In zijn geest is het compleet gerechtvaardigd wat hij aan het doen is.”

”We benaderen hem als een super charismatische leider die mensen voor zijn zaak wint,” ging Kinberg verder. ”Tot nu toe waren er in de X-Men films maar twee leiders. Het is Eric / Magneto en het broederschap en Charles / Professor Xavier en zijn X-Men. APocalypse presenteert een nieuwe leider, de meest duistere leider in de franchise.” Verder speelt tijdreizen geen rol in de film.”Apocalypse heeft een aantal, zonder in detail te treden, innovatieve en uitzonderlijke manieren van een verhaal vertellen,” concludeerde Kinberg.

De film moet in 2016 al in première gaan. Of Bryan Singer hem regisseert is nog niet helemaal zeker, gezien het gedoe rondom hem op dit moment.



NieuwsFilm

meest populair