Algemeen

'The Grand Budapest Hotel' succesvolste Wes Anderson-film

De film trok al 250.000 bezoekers naar de bioscopen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd op 26.05.2014 om 18:17 in Algemeen
Wes Andersons The Grand Budapest Hotel doet het al weken goed in de Nederlandse bioscopen. Nu is dat succes bevestigd: volgens distributeur Twentieth Century Fox is het de best bezochte titel van Anderson in Nederland. Vandaag wordt de mijlpaal van 250.000 bezoekers overschreden.

Daarvoor was Moonrise Kingdom nog de best bezochte titel van Anderson in Nederland. Die trok in 2012 nog zo’n 75.000 bezoekers. The Grand Budapest Hotel heeft dat record dus verpulvert. Een ander record, dat ook voor Moonrise Kingdom stond, was eerder al verbroken. De film trok in drie dagen 27.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen, waarmee de film de beste opening beleefde.

The Grand Budapest Hotel speelt zich af in het Europa van de jaren 1920. Daar zien we een beroemde hotel conciërge, Gustave H.. Hij erft het schilderij Boy With Apple, nadat zijn one night stand Madame D. vermoord is. Haar zoon Dmitri zweert wraak op Gustave, en wijst hem als schuldige aan voor de moord op zijn moeder. Zero Moustafa, de lobbyjongen van het hotel en zijn liefje, Agatha, helpen Gustave het schilderij te verbergen van Dmitri en de autoriteiten. Rollen zijn weggelegd voor Ralph Fiennes, Bill Murray, Angela Lansbury en Jude Law.

De film draait nog altijd in de bioscoop. Mocht je er nog naartoe willen, check dan hier onze bioscoopagenda.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Olrik

Avatar

Erg begrijpelijk dat The Grand Budapest Hotel de best bezochte Wes Anderson film is, want de film is ook verschrikkelijk goed!!!!
Erg apart en met vakkundig talent gemaakte film met erg leuk en geestig acteerwerk van onder anderen Ralph Fieness, Edward Norton, Bill Murray en Jude Law.
Een aanrader!!!!!

KevinGrin

Avatar

Was helaas ook maar in een klein aantal bioscopen te bekijken. Als hij nou een grote release had misschien wat meer bezoekers?

nieuwslaatste nieuws

meest populair