Carrie Fisher: ditmaal minder pretentieuze Princess Leia

Ze wil vooral van haar neppe Britse accent af.

In een interview met The Guardian ging Carrie Fisher in op haar rol als Princess Leia in Star Wars: Episode VII. Ze vertelde over hoe ze het personage nu wil aanpakken en verder ging ze in op haar favoriete Leia moment van de oorspronkelijke Star Wars-trilogie.

”Het is goed om allemaal in één ruimte te zijn,” vertelde Fisher over het verzamelen van de oorspronkelijke cast voor de film van J.J. Abrams. ”Ik bedoel, ik geloof niet dat er dit soort reünies zijn voor de Gone with the Wind bende.”

Verder wil de actrice ditmaal een minder Brits accent gebruiken als Leia. Dat gebruikte ze in de eerste film, maar in Return of the Jedi was dat verdwenen. ”We doen het opnieuw, zodat ik Princess Leia ditmaal goed kan spelen. Ik denk minder Brits. Ik kwam wat pretentieus over met mijn neppe accent. Het was accent kwam en ging. Ik zou liever Han Solo gespeeld hebben. Toen ik het scenario voor het eerst las, dacht ik dat het die rol moest zijn. Altijd sardonisch. Hij is altijd zo. Voor mijn gevoel is Leia vaak ofwel boos, of maakt ze zich ergens druk over.”

Tot slot vertelde ze nog over haar favoriete moment. Dat komt uit Return of the Jedi, waarin ze Jabba the Hutt wurgt. ”Dat was geweldig. Ze vroegen me destijds of ik wilde dat een stunt double Jabba zou doden. Natuurlijk niet! Dat was mijn favoriete moment als actrice.”



NieuwsFilm

meest populair