Aliens op ontwerpen niet gemaakte Spielberg-film 'Night Skies'

We zien grote gelijkenissen met E.T.

Toen Close Encounters of the Third Kind een hit werd, wilde Columbia Pictures een vervolg zien. Regisseur Steven Spielberg echter niet en hij wilde ook niet dat de studio een vervolg zou maken zonder hem. En dus begon hij met werken aan een duistere film, die Watch the Skies zou heten. Later werd die titel Night Skies, waarvan het scenario geschreven werd door John Sayles en de ontwerpen van de buitenaardse wezens door Rick Baker.

Laatstgenoemde heeft nu op Twitter zijn ontwerpen geplaatst, waarvan er een aantal erg bekend voorkomen (hint: E.T.). Daar zit overigens nog een mooi verhaal in. Toen Spielberg Raiders of the Lost Ark regisseerde, besloot hij iets minder duisters te willen maken.

"Tijdens de productie van Raiders, zat ik tussen het doden van Nazi's en het hebben van Harrison Ford in een avontuur in. Ik zat daar midden in Tunesië, krabde aan mijn hoofd en dacht, 'Ik moet iets spirituelers maken, wat lijkt op Close Encounters'," vertelde Spielberg. Waarop hij het scenario voorlas aan de toenmalige vriendin van Harrison Ford, Melissa Mathison. Zij schreef vervolgens E.T.. En de rest is geschiedenis.







NieuwsFilm

meest populair