Taylor Kitsch: 'John Carter 2' was geweldig geworden

En hoe was de ervaring van het floppen van Battleship?

John Carter is een van de grootste filmfiasco's aller tijden. Het budget van de film van Andrew Stanton bedroeg maar liefst 275 miljoen dollar en de marketing kostte de studio nog eens zo'n 100 miljoen dollar. Maar wereldwijd bracht de film met Taylor Kitsch in de hoofdrol slechts 284 miljoen dollar op.

Er was echter een tijd waarin het anders leek te gaan met de film. Disney had er uiteraard veel vertrouwen in (waarom anders zo’n gigantisch budget?) en had al een vervolg gepland. In een interview met Variety vertelt Kitsch wat over dat vervolg.

”Ik weet dat het scenario van de tweede film fucking geweldig was,” vertelde hij. ”We moesten het verhaal eerst vestigen, dus konden we pas in de tweede film hard van start. De tweede film had een emotioneler verhaal. Dat was echt geweldig.”

Niet veel later was er nog zo’n flop voor Kitsch, in de vorm van Battleship. De ervaring van het floppen van dat soort films was niet fijn voor Kitsch. ”Ik had meer spijt gevoeld als ik persoonlijk niet genoeg had gedaan. Als ik niet alles gegeven had. Me niet goed genoeg voorbereid had. Maar zo voelt het niet, dus heb ik het los kunnen laten.”

NieuwsFilm

meest populair