Roland Emmerich regisseert nieuwe 'Stargate'-films

Er komt een volledig nieuwe trilogie.

Dat regisseur Roland Emmerich en scenarist Dean Devlin van plan zijn de Stargate-franchise nieuw leven in te blazen is al een tijd bekend. Ze willen een nieuwe trilogie maken en nu blijkt dat deze ook nog eens geregisseerd zal worden door Emmerich.

In een officiële aankondiging heeft Gary Barber, CEO van MGM, laten weten dat de eerste van drie aankomende films door Emmerich geregisseerd wordt. ”We zijn erg blij weer met Roland en Dean samen te werken, de makers van de originele ‘Stargate’, om hun hernieuwde visie op de erg populaire franchise te maken. ‘Stargate’ is een van de grootste titels uit de collectie van MGM.”

”We kijken ernaar uit nieuwe avonturen en situaties te bedenken voor deze trilogie,” aldus Emmerich en Devlin in een gezamenlijk statement. ”Het verhaal staat ons dicht naar het hart en opnieuw naar deze wereld te mogen voelt als een lang verloren kind dat zijn weg naar huis vindt.”

”Voor ons bij MGM, was er geen versie van het verder ontwikkelen van de ‘Stargate’ franchise zonder Roland en Dean aan het roer. Dit is hun kindje en dus kunnen we niet wachten hun universum aan legio fans van over de hele wereld te brengen,” vertelde Jonathan Glickman, voorzitter van de Motion Picture Group.

De nieuwe films bouwen volgens het statement van MGM voort op de eerste film, maar moeten tegelijk een nieuwe ervaring bieden. Het zal wel nog even duren voordat de trilogie er komt. Emmerich werkt op dit moment nog aan Stonewall en regisseert daarna Independence Day Forever. Op z’n vroegst kunnen we de nieuwe film in 2017 verwachten.



NieuwsFilm

meest populair