Fraai boek - Roger Eberts Movie Yearbook 2013

Alle recensies van Ebert tussen januari 2010 en juli 2012.

[/url]

Roger Ebert's Movie Yearbook 2013

Auteur:Roger EbertPagina's:192Release:2012Taal:Engels
Uitgeverij:Andrews McMeel PublishingDruk:1Uitvoering:Paperback
ISBN:978-1-4494-2344-5

Vorig jaar overleed een van de beroemdste filmrecensenten van de wereld: Roger Ebert. Zijn recensies verschenen in meer dan tweehonderd kranten en hij schreef meer dan twintig boeken en enkele dozijnen recensiebundels. De laatste daarvan is deze, Roger Ebert's Movie Yearbook 2013. Het is ook nog eens de 25ste verjaardag van deze jaarboeken.

Sinds 1987 publiceerde Ebert deze boeken, waarin interviews, recensies en essays te vinden zijn. In dit boek tref je alle recensies aan die Ebert schreef tussen januari 2010 en juli 2012. Het zijn recensies van The Hunger Games tot The Best Exotic Marigold Hotel en The Avengers.



Over die laatste schreef Ebert een positieve recensie. [url=http://www.filmtotaal.nl/persoon.php?id=30597]Joss Whedon heeft er een goede film mee gemaakt, met stijl en energie, stelt hij. Maar tegelijk is het meer van hetzelfde als je de film vergelijkt met andere films in dit genre. Er zijn helden die het op moeten nemen tegen een bedreiging, de slechterik wordt gedramatiseerd en het laatste uur van de film bestaat uit heel veel visuele effecten.

Verder tref je naast meer dan zeshonderd recensies ook nog een boel andere artikelen aan. Zo is er een toplijst met de beste films van 2011 en eentje met de beste documentaires van dat jaar. Andere artikelen zijn ook interessant: Ebert interviewde bijvoorbeeld Quvenzhané Wallis over haar rol in Beasts of the Southern Wild. Een mooi stuk om te lezen, net als enkele van de essays die hij schreef. Zo is er The Raid and Why I Hated It.



Dat soort stukken maken dit boek meer dan enkel een recensie-bundel en een genot om te lezen. Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor een nieuwe film die je wil kijken, of gewoon weten wat de immer sarcastische Ebert van een bepaalde film vond, dan is dit boek een mooie toevoeging voor je collectie.

Roger Ebert's Movie Yearbook 2013 is te koop bij webwinkels als Bol.com en Libris. Uiteraard kun je het ook kopen bij de betere boekhandel. Met dank aan uitgeverij Andrews McNeel Publishin voor het recensie-exemplaar.

NieuwsFilm

meest populair