Wat had Rogue precies gedaan in 'X-Men: Days of Future Past'?

Simon Kinberg legt het uit.

Toen aangekondigd werd dat Rogue (Anna Paquin) uit X-Men: Days of Future Past gehaald werd, reageerden fans verontwaardigd. In de tussentijd is er al een aantal keren over gesproken, maar nooit in zulk detail als Simon Kinberg nu doet. In een gesprek met Empire Online vertelde hij over de plannen die men had met Rogue.

”Het subplot was er oorspronkelijk omdat ik een missie voor de oudere Charles en Eric wilde hebben. Iets wat ze konden doen en een beetje iets zoals Unforgiven, de twee laatste scherpschutters, Clint Eastwood en Morgan Freeman, met een bijzondere missie. Ik hield van dat idee,” vertelde Kinberg. ”Niets in het verhaal maakte dat noodzakelijk, maar ik vond het cool om te maken, omdat we misschien nooit meer zoiets zullen zien.”

”Oorspronkelijk schreef ik dat Kitty haar krachten langzaam verloor en er was een maf serum dat ergens in een boerderij lag… het was verschrikkelijk! Het stond zelfs niet in het scenario, maar gewoon in de samenvatting. Toen vertelde Matthew Vaughn dat het verschrikkelijk was en daar had hij gelijk in.”

”Toen bedacht ik me, dat als de krachten van Kitty af zouden nemen, ze iemand nodig hadden die sterker is, of iemand die haar krachten over kon nemen. Dat idee kwam van een gesprek met Matthew, dat erover ging dat niemand dezelfde kracht had als haar en toen realiseerden we ons dat iemand haar krachten over kon nemen. Ik kreeg de rillingen, want Rogue kon de McGuffin zijn van die missie. Ze hadden haar dan uit een duistere plek moeten halen en dat is wat er gebeurt. Het is een prachtige scène en zal op de Blu-ray te zien zijn,” vertelde Kinberg.

Waarom de scène dan gesneuveld is? ”Het dient niet het verhaal. Ik dacht dat het de urgentie zou vergroten, dat er zo meer op het spel zou staan, maar eigenlijk is dit het tegenover gestelde. Want het geeft je het gevoel dat als Rogue er is, er een oneindige hoeveelheid tijd is. De tikkende klok die we vaststellen als Kitty gewond raakt… Als Rogue op komt dagen, dan kan zij alles weer resetten.”



NieuwsFilm

meest populair